Verslag Snertconcours 2014 van H.S.V de Ruischvoorn

Foto:

Zondag 5 oktober 2014 werd de laatste wedstrijd  gevist van seizoen 2014 van H.S.V. de Ruischvoorn.  ’s Morgens kwamen 15 vissers naar het parcours tegenover de Loswal in Dongen, om lekker te vissen. Om 8.00 uur werden de stekken verloot en kon iedereen naar zijn stekkie om de spullen in orde te brengen.

De hengelkeuze voor deze wedstrijd was vrij, dus werd er gevist met de feederhengel, maar er waren ook vissers die voor de vaste stok hadden gekozen. Om 9.00 uur klonk het startsein en iedereen begon met goede moed te vissen. Rond 10.30 uur werd er signaal gegeven voor een pauze van een half uur, voor een lekkere kop snert en een boterham met spek. In dat half uurtje werden de ervaringen  van de eerste anderhalf uur vissen uitgewisseld en liet men de soep goed smaken. Om 11 uur ging iedereen weer terug naar zijn stek om nog een keer anderhalf uur te vissen. Om 12.30 uur klonk het eindsignaal en kon de weegploeg de gevangen vissen wegen en noteren. Nadat de spullen weer in de auto waren geladen werd de totale uitslag opgemaakt. Slechts 1 visser wist geen visje te vangen, maar volgende keer beter! De algeheel winnaar was dhr. Jack Puts met 2528 gram. De vakwinnaars kregen allemaal een blik snert en een rookworst. Al de andere deelnemers kregen alleen een blik soep. Het gaat tenslotte om de gezelligheid.
rv0610
Zaterdag 25 oktober 2014 is er de prijsuitreiking bij Café Zaal De Viersprong. Als u wilt komen (alleen of  met partner),  graag even opgeven bij dhr. Leo Akkermans.
Dit kan tot en met 20 oktober 2014.