Persoonlijk kampioenschap bandstoten De Valk

Dit jaar vindt voor de 40e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 85 biljarters, die zijn onderverdeelt in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 3 en zaterdag 4 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse. Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

Het echtpaar Mieke van de Houdt en Cor de Hoogh opende de finale, in 15 beurten ging de winst naar Cor. De kampioene van vorig jaar Dit van Loon opende tegen Raymond Heyne en won die strijd in 20 beurten. Rutger van der Kaay pakte de winst tegen René van den Bosch in 30 beurten. Raymond herstelde zich met wint op Mieke in 12 beurten. Cor de Hoogh pakte zijn 2e winst tegen René van den Bosch in 17 beurten. Ook Dit won haar 2e partij tegen Rutger in 22 beurten. Mieke pakte hierna haar eerste winst tegen René in 24 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Raymond  en Rutger, Raymond speelde weer prima en won in 13 beurten. Na dag 1 dus Cor en Dit aan de leiding met 2 keer winst, Raymond had ook 2 keer winst maar verloor 1 keer, deze 3 gingen verder spelen om de titel. De rest was na dag 1 hier al voor uitgeschakeld.
 
In de 1e wedstrijd van dag 2 speelden de koplopers Dit en Cor tegen elkaar, Dit won die strijd in 17 beurten wen was hard op weg om haar titel te prolongeren. Raymond Heyne excelleerde hierna tegen René en won in 5 beurten. Mieke bracht hierna de spanning terug in het toernooi door Dit te verslaan in 26 beurten. Cor won vervolgens van Rutger in 20 beurten. Dit klopte hierna René in 16 beurten en bracht haar totaal op 8 punten, minimaal goed voor een barrage. Rutger speelde hierna een prima wedstrijd tegen Mieke en won in 7 beurten.In de laatste wedstrijd van deze finale ging de strijd tussen Raymond en Cor.
Degene die zou winnen speelde aansluitend een barragepartij tegen Dit, mocht de wedstrijd in remise eindigen dan was Dit wederom kampioen. In een spannende strijd won Raymond in 13 beurten en kwam ook uit op 8 punten.
 
Hierdoor dus een barrage tussen Dit en Raymond. 
Hierin nam Raymond revanche voor zijn nederlaag eerder in de finale en won in 15 beurten en werd de nieuwe kampioen, proficiat. Door dit kampioenschap is Raymond ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen.
qzdyy7vxsf2cck2mf1ftsum6a
v.l.n.r. Dit, Rutger, René, Mieke, Cor en  kampioene Raymond
De beste partij was voor Raymond Heyne (5 beurten) en Cor de Hoog had met 5 caramboles de hoogste serie, ook Dit van Loon had een serie van 5, maar de opvolgende serie van Cor was 4 en voor Dit 3. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.
vldexua5s7ay5je1xsg0j406m
Dit weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 5e klasse.