Opnieuw doelpuntenfestijn in zwembad De Vennen 

Voor het seizoen 2014-2015, dat nu een paar weken oud is, is de competitieleider er in geslaagd de thuiswedstrijden van de waterpoloteams van ZV De Vennen eens in de 2 weken op één zaterdag te plannen. Dit betekent dat tussen 15.00u en 22.00u alle 8 teams dus zelf in actie komen en ook nog eens bij de clubgenoten kunnen komen of blijven kijken.Zaterdag 27 september jl. was de eerste speelavond in die nieuwe opzet en degene die van begin tot eind aanwezig was kreeg liefst 130 doelpunten voorgeschoteld.

A.s. zaterdag 11 oktober staat er weer een ‘thuisavond’ op het programma. Vanaf 15.15u komen achtereenvolgens de jongens onder 17, de meisjes onder 17, het gemengd team onder 13, dames 1, heren 3, heren 2, dames 2 en heren 1 in actie.
De jeugdteams van De Vennen hebben een stroeve competitiestart achter de rug, waarbij meespeelt dat bijna alle spelers en speelsters dit jaar voor het eerst in de hogere leeftijdsklasse uitkomen. De meisjes wonnen hun eerste wedstrijd nog ruim maar moesten afgelopen weekend met 8-2 hun meerdere erkennen in de kampioen van vorig jaar, het Tilburgse TRB/RES. De jongens hebben er inmiddels 3 wedstrijden en 3 nederlagen opzitten maar hebben het volle vertrouwen dat zodra men wat meer aan elkaar en aan de grotere tegenstanders gewend is de resultaten ook wel zullen komen. Datzelfde idee geldt voor de onder 13 jeugd dat de eerste wedstrijd een fikse draai om de oren kreeg maar afgelopen zondag al aardig mee wist te komen en a.s. zaterdag een waarschijnlijk iets minder sterke tegenstander treft.
Dames 1 kende een moeizame competitiestart met een 5-3 nederlaag bij De Treffers in Rosmalen maar herstelde zich daarna met overwinningen op de 2 ploegen die vanuit de bondscompetitie gedegradeerd zijn,  Argo en DZT’62. De overwinning bij die laatste ploeg, aflopen zondag in Deurne, viel met 7-8 krap uit maar eigenlijk had De Vennen de gehele wedstrijd een voorsprong die men verzuimde echt uit te breiden. A.s. zaterdag staat een echte topper op het programma want De Treffers wist tot nu toe alle wedstrijden te winnen en komt nu voor de return naar Dongen. Revanchemogelijkheden dus voor de Dongense dames.
Heren 1 heeft tot nu toe pas 2 wedstrijden gespeeld welke allebei met een (ruime) overwinning werden afgesloten. Het gemak waarmee dat afgelopen zaterdag op bezoek bij HZPC Horst (L) gebeurde was wel verrassend want de Limburgers hadden hun eerste twee duels vrij eenvoudig in winst omgezet. De Vennen startte echter fel en eigenlijk was het pleit na 2 periodes al beslecht, 1-7. Het vervolg van de wedstrijd ging, mede door tactische probeersels, iets gelijker op maar het verschil bleef ruim, 5-13.
Heren 2 speelde eveneens in Horst maar moest eigenlijk onnodig de punten in het Limburgse achter laten (8-6). Zaterdag komt het tweede team van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen e.o. op bezoek, het uitduel leverde 5-7 winst op.
Ook dames 2, tegen De Treffers 2, en heren 3, tegen De Krabben 2, gaan proberen om de punten in eigen huis te houden.
Publiek is de gehele middag/avond (15.15u-22.00u) welkom, de toegang is geheel gratis.