Drie keer goud voor van Gils Sport 

Foto:

Zaterdag  4 oktober j.l. reisden zes Nunchaku-ka’s van Van Gils Sport af naar Breukelen om deel te nemen aan het internationaal Open Breukels Kampioenschap. Deze zes enthousiaste Nunchaku-ka’s gingen hun vaardigheden in Breukelen op de proef stellen. Alle deelnemers hadden ingeschreven op de onderdelen Kata en Kumite.

In de ochtend waren de heren klasse t/m 1.65 mtr en dames + 1.65 mtr  aan de beurt. 
Op het onderdeel Kata was het bij de junioren Thomas Pijnenburg die met een technisch gelopen Kata een fraaie derde plaats naar zich toe trok. Bij de dames +1.65 mtr liet Bianca Meeuwissen zien dat de nieuwe “Queen of Kata” in aantocht is, met een foutloze strak gelopen Kata wist Bianca de eerste plaats te veroveren.
Rens Scheepers, Daniël van Dongen, Thomas Pijneburg, Bianca Meeuwissen en Yentl  Evers gingen in het ochtendprogramma de strijd aan op het onderdeel kumite. Allen lieten zien dat ze van goede huizen kwamen. Rens Scheepers begon als een speer maar moest al snel zijn meerderen erkennen. Thomas Pijnenburg en Daniel van Dongen hielden goed stand. Het was Daniel van Dongen die uiteindelijk iedereen versloeg en een fantastische eerste plaats behaalde. Thomas Pijnenburg behaalde een fraaie derde plaats.
Yentel Evers had het moeilijk vandaag want er waren enkele dames die revanche wilden op deze regerend Europese kampioene. Het werd dan ook een pittige strijd die resulteerde in een verdienstelijke derde plaats.
In het middagblok, waren de hogere lengteklasse’s  aan de beurt.Luke Boudewijns (foto) was de enige van sportschool van Gils die nog moest draaien, dus alle ogen waren op hem gericht. Na een moeizame start vocht Luke zich een mooie weg naar boven. Hier kwam hij in de finale dezelfde tegenstander, uit Utrecht, tegen waarin hij in de voorrondes van had verloren. Het werd een bijzonder spannende strijd, Luke sloeg echter op het juiste moment toe en trok de overwinning naar zich toe en werd open Breukels Kampioen.
Uitslagen Open Breukelse Kampioenschappen:
Onderdeel Kata
1e plaats: Bianca Meeruwissen
3e plaats: Thomas Pijnenburg

Onderdeel Kumite
1e plaats: Daniel van Dongen, Luke Boudewijns
2e plaats: Thomas Pijnenburg
3e plaats: Bianca Meeuwissen, Yentl Evers