Dongense Darts Competitie

Foto:

De competitie lag een weekje stil. Het was weer tijd om voor de beker te spelen. De eerste bekerronde was al eerder gespeeld, dus de teams zijn al onderverdeeld in de Winnaarsronde of de Verliezersronde. Op 1 wedstrijd na dan. Dat was BSEIDREN tegen Game on. Na een 2-2 tussenstand begon het bij Game on te lopen, maar het was toch BSEIDREN dat met de laatste 3 winstpartijen toch nog met 7-6 wist te winnen. BSEIDREN gaat dus spelen in de Winnaarsronde en Game on zien we terug in de Verliezersronde. 

We starten met de wedstrijden in de Verliezersronde. No Score uitkomend in de Tweede Divisie trof met Het Karrewiel 13 een team uit de Eerste Divisie. Het begin was goed met een 2-2 stand, maar daarna waren alle punten voor Het Karrewiel 13. Hans de Jong van Het Karrewiel scoorde een 128 finish. De Salamander tegen Op Dreef 3 was redelijk in evenwicht. Maar het was toch De Salamander oa door een 180 van Jannus Weterings dat de wedstrijd met 7-6 won. Nie te pijle zorgde voor een verrassing door Het Karrewiel 2 te verslaan. Nie te Pijle scoorde direct 3 singles en hield de voorsprong net vast. 7-6 de winst en Nie te Pijle is door in de beker. Pijlloos had geen moeite met DVDVD. 11-2 de winst. Maar voor Michel van der Kaa (DVDVD) kan de vlag uit: Michel scoorde namelijk een 180. Het Karrewiel 1 speelde tegen HBHB en in de competitie leverde dit een 9-4 winst op voor HBHB. Maar nu was Het Karrewiel bij de les en scoorde vooral in de koppels de punten. 10-3 de winst voor Het Karrewiel. Door naar de volgende ronde zijn: Game on, Het Karrewiel 13, De Salamander, Nie te Pijle, Pijlloos, Het Karrewiel 1. TROTS en Vrolijke Bull hadden beide een vrijloting en zien we ook terug in de volgende ronde.
In de Winnaarsronde speelde Het Vaartje een spannende pot tegen Gijle Peile. Het Vaartje nam een 5-2 voorsprong, maar Gijle Peile wist net op tijd de partij om te draaien. 7-6 de winst. Wout Rochat van Het Vaartje noteerde een 180. No Skills just luck dat bovenin meedraait in de Eerste Divisie ontving Triple Trouble dat uitkomt in de Ere Divisie. Dat bleek toch een maatje te groot, want Triple Trouble won met 11-2 ruim de wedstrijd. Antos Jankowski van TT gooide 103 uit.  De Bluffers waren niet opgewassen tegen Op Dreef 12. Op Dreef zien we terug in de volgende ronde na een 12-1 winst. Het ging gelijk op tegen Mooi(e) laatste tegen De Tobbers. De start was voor de Tobbers met 3 singlewinsten, maar het einde was voor Mooi(e) laatste dat met 7-6 wist te winnen. Voor De Tobbers gooide Marco Verschure een 180 en finishte Edwin Proosten 120. Falcon begint op stoom te raken. Tegen 4P winnen is al niet makkelijk, maar als er dan ook nog met 9-4 wordt gewonnen ben je goed bezig. Voor 4P gooide Dennis Horvers een 180. Kenneth Janssen van Falcon scoorde ook een 180 en Ad Schellekens gooide 142 uit. New Bundy’s speelde tegen The Dartons, de bekerwinnaars van 2014. The Dartons maakte in de koppels het verschil en won toch nog vrij ruim met 9-4. Edwin Nuis van The Dartons gooide een 180.   
Door naar de volgende ronde zijn: BSEIDREN, Gijle Peile, Triple Trouble, Op Dreef 12, Mooi(e) laatste, Falcon, The Dartons. De Valk 1 had een vrijloting en zien we dus ook terug bij de loting.