Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen (foto) met 6-2 van team Snip uit Heerhugowaard. In de eerste sessie plaveiden kopman Jack Wijnen en Kees Wittens de weg. Jack had een uitstekende tweede helft van de partij en pakte daarmee de winst met het degelijke gemiddede van 1.046. Ook Kees behield de gehele tijd het initiatief en troefde daarmee zijn opponent af. In de tweede wedstrijd bouwde Willie Damen een mooie voorsprong op. Hij zag zijn rivaal echter weer steeds dichterbij komen. In de slotfase liep Willie weer weg en pakte daarmee de winst. Willie maakte ook nog een mooie serie van zeven. Op de andere tafel bouwde Bart Hultermans een comfortabele voorsprong op. Er leek geen vuiltje aan de lucht met een voorsprong van ruim tien caramboles. Toen kreeg Bart echter geen carambole meer gemaakt en verloor alsnog. Wel had hij al gezien dat Willie op de andere tafel de winst veilig had gesteld. Door deze winst staat het gepromoveerde team Hultermans op een prachtige derde plaats. 

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Gerbert v.d. Lee excelleert voor Lion van Loon 
In Goirle speelde team autobedrijf Lion van Loon Dongen gelijk tegen team Fratello. Winst was er voor kopman Daniël v.d. Geld en Gerbert v.d. Lee. Gerbert was de man van de wedstrijd. Hij had maar 29 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het fabuleuze gemiddelde van 1.206. Hij maakte bovendien een geweldige serie van zeven. Ook Daniël speelde een degelijke partij. Hij kwam uit op 0.795 en gaf zijn tegenstrever hiermee geen schijn van kans. Marrie Groeneveldkwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.586. Toch kwam hij aan de eindstreep nog drie caramboles te kort. Ook voor Jurgen Sauvillers was er verlies. Jurgen kon niet in zijn spel komen, waardoor verlies onafwendbaar werd. Team autobedrijf Lion van Loon Dongen staat inmiddels op een fraaie vierde plaats.
Biljartsport vierde divisie:
C. v.d. Nieuwenhuizen pakt winst
In Tilburg won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 2-6 van team Setpoint. Winst was er voor Ad Faro, Leo Loonen en Jan Versprille. Alleen Toon Verbunt moest verlies incasseren. Leo was met 0.531 de beste man van de avond. Ad deed hier met 0.517 niet veel voor onder. Jan hield de verdediging goed gesloten en wist zijn concurrent met het kleinst mogelijke verschil te verslaan.  Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg staat nu op een mooie vierde plaats. Leo maakte nog een mooie serie van zes en Toon had een fraaie productie van vier.
Suncontrol verliest 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Suncontrol Tilburg  met 3-5 van team D.C. Michielsen uit Breda. De enige winstpartij kwam op naam van kopman Gerard Gabriëls Gerard speelde een puike partij en liet het geweldige gemiddelde van 0638 voor zich noteren. Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Een gelijkspel was er voor Anja Verbogt. Anja hield de verdediging gesloten en wist daarmee een puntje uit het vuur te slepen. Voor Anton Smulders en Jos Hamers was er verlies. Anton kwam vijf caramboles te kort en Jos slechts twee. 
Gevoelig verlies ‘t Vaartje
Zonder eerste en tweede man Patrick Schrijver en Willy v.d. Wiel liep team ’t Vaartje tegen een gevoelige nederlaag aan. Geen enkele speler wist de winst te pakken. Theo Laros was nog het dichtst bij de winst. Toch moest ook hij nog één carambole toegeven. Gelegenheidskopman Ton Kemmeren kwam vier caramboles te kort. Jan Ligtenberg kreeg weinig kans. Zijn tegenstander was al na 28 beurten bij de finish. Met het gemiddelde van 0.607 kan Jan tevreden zijn, met het resultaat echter niet. Ook Piet Kamp moest een nederlaag incasseren. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Volle winst Hazenberg De Moer 
In Waalwijk pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen de volle winst tegen team Nooit Volleerd. Het werd 26-30. Kopman Charles Mekes is nu helemaal op stoom gekomen. Opnieuw liet hij een prachtig gemiddelde noteren: 0.928. Zijn rivaal kwam echter maar één carambole te kort. Embert Broekhoven hield de verdediging prima gesloten en loodste zijn partij bekwaam naar de overwinning. Zijn opponent behoefde nog maar twee caramboles te halen. Jan Smeekens etalleerde opnieuw zijn grootse vorm. Hij zette het voor hem degelijke gemiddelde van 0.437 neer. Ook zijn tegenstander behoefte nog maar twee caramboles te halen. Met dit resultaat blijft team Hazenberg aan de leiding. Het heeft nu vier punten voorsprong op de nummer twee. 
Verlies team ’t Vaartje 
In Made verloor team ’t Vaartje met 27-22 van team ’t Steegje. Winst was er voor Ad en Henk Smolders. Alleen vader Henk moest een nederlaag incasseren. Hij kreeg ook maar 32 beurten. Henk jr. finishte in maar 42 beurten. Hij liet het mooie gemiddelde van 0.500 precies voor zich noteren. Ad hield de verdediging uitstekend gesloten en zorgde zo eveneens voor de winst. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 29-19 van team De Hoef uit Tilburg. Kopman Jan Ligtenberg was met 2.758 de beste man. Ook voor Erwin Ligtenberg was er winst. Alleen Edwin Ligtenberg moest verlies incasseren. Door dit resultaat is team AK nu opgeklommen naar de vierde plaats.

Aankondigingen
Biljartsport vierde divisie
C. v.d. Nieuwenhuizen thuis
Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg speelt op vrijdagavond 10 oktober tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Het belooft een moeilijke opgave te worden, want dit team staat voorlopig op de tweede plaats. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen bestaat uit Ad Faro, Embert Broekhoven, Leo Loonen, Jan Versprille en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 14 oktober speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd tegen team ’t Vosje uit Waalwijk. Team AK Deur & Interieur is een gezinsteam en bestaat uit vader Jan Ligtenberg en de zonen Johan, Edwin en Erwin. Anton Smulders en Embert Broekhoven staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.  
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Sun Control thuis
Team Sun Control B.V.  Tilburg speelt op woensdagavond 15 oktober tegen team V.d. Brandt uit Waalwijk. Team Sun Control B.V. Tilburg bestaat uit: kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt, Anton Smulders en Jos Hamers. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje vanaf 20.00 uur.