Afsluiting zomercompetitie Jeu de Boulesclub

Foto:

Afgelopen weekend werd door de Jeu de Boulesclub Dongen de zomercompetitie afgesloten. Op zaterdag werden de laatste wedstrijden om de Gerard van de Korputcup gespeeld. Middels een afvalsysteem werd bepaald wie uiteindelijk in de kwartfinale, de halve finale en tot slot in de finale mochten spelen.

Het weer was prima; we konden genieten van een lekker najaarszonnetje onder een hemelsblauwe lucht. De eerste halve finales werd gespeeld door de koppels Annie de Jong/Corry Smelser tegen Cora Kennekens/André Cloïn en de andere halve finale ging tussen Ad Broekhoven/Cees Emmen tegen Corry en Wim Koreman. Deze 4 paren bepaalden wie er uiteindelijk in de finale mochten staan en wie de wisseltrofee in ontvangst kon nemen. De finale werd gespeeld door Annie met Corry tegen Wim en Corrie. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij de toeschouwers verblijd werden met tactisch en technisch hoogstaand spel. Met een stand van 13-6 in het voordeel van Corrie enWim, mochten de laatsten de kussen, de bloemen en de trofee in ontvangst nemen.
Een dag later werd de zomercompetitie afgesloten. Hoewel het zonnetje vandaag verstek liet gaan, was de sfeer zeker goed. Gelukkig bleef de regen uit, zodat alle wedstrijden buiten gespeeld konden. Er waren in deze zomercompetitie 4vier op sterkte ingedeelde poules, waarbij uiteindelijk de bovenste drie paren per poule tegen elkaar moesten spelen. De winnaars van deze kleine onderlinge competities waren de zomerkampioenen van hun klasse. Voor de eerste klasse waren dat Raymond Emmen/Pierre de Jong, voor de tweede klasse Annie de Jong/Corry Smelser, voor de derde klasse Elly Baans/Hennie Baans en tot slot voor de vierde klasse Jan Kennekens/Toine Snoeren. Alle winnaars kregen per paar een wisseltrofee en voor ieder was er een mooie bos bloemen.
Zij die niet meededen met de afsluiting van het zomerkampioenschap, speelden een zogenaamd Pettoernooi. Hierbij speel je drie wedstrijden met steeds een ander maatje en andere tegenstanders. Er waren enkele leden met drie gewonnen wedstrijden, maar Kees van de Hoek won dit toernooi met 3 gewonnen wedstrijden en  19 pluspunten. Goed gedaan Kees!
Het was een zeer geslaagd weekend, mede door het mooie weer en de grote belangstelling. Wij willen langs deze weg alle winnaars feliciteren met de behaalde prijzen. Mocht je ook belangstelling hebben voor jeu de boules, kom dan eens vrijblijvend kijken. We hebben mooie buitenbanen en sinds kort een grote, prachtige overdekte boulodrome. Het terrein ligt naast het zwembad de Vennen.