Pijnlijk verlies VV Dongen in Limburg

Daar waar VV Dongen de eerste drie wedstrijden indruk maakte met fris en aan vallend voetbal leek het erop of deze keer de prachtige temperatuur het team van Ron Timmers parten speelde. VV Dongen was laconiek en niet besluitvaardig, Groene Ster daarentegen vocht voor wat het waar was en won terecht met 3-0.

“Ja, als je denkt dat je na drie goede resultaten een tandje minder kan doen krijg je de kous over de kop.” Trainer van VV Dongen Ron Timmers wond er geen doekjes om en zag zijn team een ‘Dongen onwaardig’  duel afleveren.“Uiteindelijk mag je blij zijn dat we niet meer schade in de vorm van rode of gele kaarten hebben opgelopen, want dat had zomaar kunnen gebeuren. Teveel mensen waren met de scheidsrechter bezig terwijl er van een aantal jongens wordt verwacht dat ze het team op sleeptouw nemen.” Positief was Timmers over de invalbeurt van Tom Waltman en de jeugdige Rick Mulder. Zij vervingen in de rust Jaap van der Waarden en Jan Gerrits jr.Gerrits en van der Waarden speelden een ongelukkige wedstrijd, zij deelden in de algehele malaise van VV Dongen. De wissels hadden mede tot gevolg dat Floris Wouters vanuit het middenveld naar zijn vertrouwde rechtsbackpositie werd gedirigeerd.
Voor de rust had VV Dongen weinig in te brengen tegen Groene Ster. VV Dongen begon het duel zwak en mat. Het middenveld van Groene Ster o.l.v. Maikel van Kesteren zette vroeg druk op de Dongense verdediging. De organisatie van Dongen liet te wensen over en er werd veel ruimte weggeven, waardoor Roel Schirra en Dwayne van Westering veelvuldig langs de buitenkanten mochten oprukken. Spits Remco Gielkens (ex EHC) liet via een paar speldenprikjes zien dat hij er zin in had deze middag. Na een vloeiende combinatie tuisen de drie heren zag hij een kopbal net over gaan. Slordig balverlies van Wouters op het middenveld leidde in de 20e minuut tot de terechte 1-0. 
ibfmm91b0l4gckkff0texuudk
Schirra zette Paul van Zon via de opgepikte bal makkelijk weg en zijn voorzet werd klungelig door de defensie van Dongen verwerkt. De wachtende Westering schoot de vrijgekomen bal in de linker benedenhoek langs keeper Jamil Kools. De hoge temperatuur was in de 23e minuut reden voor de Maastrichtse scheidrechter Kok om een drinkpauze in te lassen. Timmers probeerde met man en macht zijn team wakker te schudden maar zijn boodschap was tegen dovemansoren gericht. Er veranderde niets aan het spelbeeld en Groene Ster maakte de 2-0 doordat Jan Gerrits jr. een crossbal volledig verkeerd inschatte.
De overgekomen Schirra maakte dankbaar gebruik van het foutje en schoot in dezelfde hoek als zijn collega. VV Dongen leek de weg volledig kwijt en Groene Ster rook bloed.  
Een uitgelokte vrije trap op de rand van het 16-meter gebied gaf Dongen bijna de genadeslag. Aanvoerder van Kesteren zette aan voor een schot, maar schoof op het laatste moment de bal naar de inkomende Bejas.  Deze verzuimde de bal meteen te schieten waardoor een VV Dongen verdediger de bal kon onderscheppen.
li167n4vdyi580qlwddpr5o3u
Dat de wissels voor Dongen niet het gewenste effect opleverde had in de tweede helft niets te maken met het gebrek aan inzet, maar meer met de manier waarop Groene Ster de boel op slot draaide. Tegen een 7-mans verdediging was Dongen niet opgewassen. Zelfs het inbrengen van Tom Kolkert als tweede spits mocht niet baten. Er viel slechts een grote kans te noteren voor Rick Vervaart, die hard in de handen van keeper Zwartjes kopte.
Twee afstandsschoten van Rick Mulder strandden in schoonheid.
Uiteindelijk liep Groene Ster uit naar 3-0, nadat Dongen met 10 man verder moest. Niet een rode kaart maar een vervelende blessure dwong Mitchel van der Stappen het veld te verlaten. Zijn teleurstelling en afgang waren tekenend voor het matige VV Dongen.
Aanstaande zondag mag VV Dongen zich revancheren tegen Deurne dat zijn eerste punten haalde door met 2-1 te winnen van AWC, Aanvang 14.30 uur
door: Frank van Heteren

Foto’s: Jeffrey Oomens