Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje wordt voor de twintigste keer het traditionele Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel gehouden. De organisatie betreurt het dat er tot dusverre nog maar weinig inschrijvingen binnen zijn. Bovendien zijn nog niet alle poules compleet. Hiervoor wordt aanvulling gezocht. Er wordt in principe weer gespeeld in poules van vijf. De eerste prijs bedraagt € 250,-. Het toernooi wordt gespeeld van oktober tot en met december. Aanmelden bij sportcafé ‘t Vaartje, Vaartweg 137 5106 NC Dongen-Vaart (tel: 0162-312275). Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 7,50. Inschrijven  kan ook via de website www.hetvaartje.com/verenigingen/bspdv/driebanden-toernooi/ 

Biljartsport Landelijke Bekercompetitie:
Hultermans verslaat Sun Control Tilburg
In sportcafé ’t Vaartje speelden team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen en team Sun Control Tilburg tegen elkaar in het bekertoernooi. In de eerste sessie was er winst voor Jack Wijnen en Bart Hultermans. Bart speelde een geweldige partij en kwam uit op het gemiddelde van 0.937. Hij gaf hiermee Jos Hamers weinig kans. Alleen in de laatste set kon Jos nog enigszins bijbenen. Jack kwam uit op hetzelfde gemiddelde uit als Bart. Hij pakte hiermee een gedegen winst op Gerard Gabriëls. Ook Gerard speelde een degelijke partij. Hij kwam net iets onder 0.500 uit. In de tweede sessie speelde Kees Wittens tegen Anja Verbogt en Willie Damen tegen Anton Smulders. Anja kwam in de tweede set nog het dichtst bij. Ook Anton speelde bijna de half gemiddeld, maar moest het hoofd buigen. Willie speelde goed. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.918. Door dit resultaat is team Hultermans doorgedrongen tot de derde ronde van het Bekertoernooi. 
’t Vaartje ligt uit het bekertoernooi
In Made speelde team ’t Vaartje tegen ’t Steegje. Winst met 2-1 was er voor kopman Patrick Schrijver en Jan Ligtenberg. Patrick liet het fraaie gemiddelde van 0.511 voor zich noteren. Hij kwam in zijn partij in totaal maar één carambole te kort. In zijn beste partij kwam hij uit op 0.789. Jan speelde een set in maar 21 beurten uit en kwam hiermee op 0.714. Theo Laros en Piet Kamp verloren echter beide met 3-0. Piet had pech. Hij verloor één set met nog maar twee caramboles te gaan en één met nog maar drie caramboles te gaan. Theo wist de laatste set bijna in zijn voordeel te beslissen. Hierdoor werd dit team uitgeschakeld. Team autobedrijf Lion van Loon Dongen moet nog in actie komen.
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Hazenberg De Moer pakt koppositie
In sportcafé ’t Vaartje pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen de koppositie, dankzij een 28-23 winst op team Balans 1. Kopman Charles Mekes pakte de eerste winstpartij van het seizoen. Charles speelde fantastisch en kwam uit op 0.975. Ook Embert Broekhoven speelde een puike partij. Hij liet 0.534 voor zich noteren. Hij won hiermee met een duidelijk verschil Jan Smeekens moest de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Jan kwam aan de meet nog drie caramboles te kort. Hiermee pakte team Hazenberg de koppositie. 
Team ’t Vaartje wint
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje eveneens met 28-23 van team Balans 2. Winst was er voor kopman Ad Smolders en Leo Loonen. Ad speelde een prima partij en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.586. Hij gaf zijn opponent geen schijn van kans. Leo Loonen pakte eveneens de winst. Leo hield de verdediging goed gesloten en stevende zo op de winst af. Alleen vader Henk Smolders incasseerde een kleine nederlaag. Aan de meet kwam hij maar twee caramboles te kortDoor dit resultaat is team ’t Vaartje opgeklommen naar de derde plaats. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Volle winst AK Deur & Interieur 
In Waalwijk behaalde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 21-30 de volle winst op team B.S.V. Kopman Jan Ligtenberg hield de verdediging prima gesloten en stevende zo op de winst af.Hij maakte nog een mooie serie van twaaf. Ook Johan Ligtenberg maakte een mooie serie van elf. Ook hij bracht zijn partij bekwaa over de finish. Zijn broer Edwin Ligtenberg excelleerde. Hij was al na zeventien beurten bij de finish. Hij liet het prachtige gemiddelde va 3. 823 voor zich noteren. Hij maakte een mooie serie van tien.  Door dit resultaat is team AK nu opgeklommen naar de zesde plaats.
Aankondigingen
‘t Vaartje thuis
Op vrijdagavond 3 oktober speelt team‘t Vaartje een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team Bohnke uit Oosterhout. Team ’t Vaartje bestaat uit Patrick Schrijver, Willy v.d. Wiel, Jan Ligtenberg, Theo Laros en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport Landelijke eerste divisie:
Team Hultermans speelt thuis
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen speelt op zaterdagmiddag 4 oktober tegen team Snip uit Heerhugowaard. Het team is er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Bij een goed resultaat handhaaft team Hultermans zich in de middenmoot. Dit is voor de promovendus een prima start van de competitie. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Kees Wittens, Willy Damen en Bart Hultermans. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur.
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
’t Vaartje en Hazenberg thuis 
Op dinsdagavond 7 oktober spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje in eigen huis. Het betreffen wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team ’t Vaartje speelt tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Dit team bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr. en Henk Smolders sr. Team Hazenberg speelt tegen team B.C.G. uit Goirle. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Jan Smeekens. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje  begint om 19.30 uur.