Olympia’60 pakt volle winst in dorpsderby tegen ONI

Derby’s blijven derby’s maar afgelopen zaterdag was het klasseverschil tussen  het “nieuwe”team” van Olympia en de jonkies van ONI wel heel erg groot. Onder het genot van een lekker nazonnekke was Olympia klaar voor declash met ONI. Vele supporters hadden de weg naar Crispijn gevonden en desfeer zat er al vroeg goed in, ‘s-Gravenmoer en Dongen, het was één gezellige ontmoeting!

Olympia begon de wedstrijd overtuigend  en ging meteen vol in de aanval. Het was een beetje afwachten van beide teams waar de zwakheden lagen van de tegenstander. Na 7 minuten legde spits Nick van Wanrooij aan voor een vrije trap en de bal verdween via een vijandig been in het doel van ONI dus Olympia nam de voorsprong. ONI spits John Broeders kreeg nog een grote kans richting keeper Kenneth Janssen na een fout van Tim Antheunisse. Maar werd door diezelfde Antheunisse weer afgestraft in de afwerking. Chapeau voor de Olympia verdediger die tegen zijn ouwe cluppie liet zien dat ie een
fantastische aanwinst is voor de rood-witten!
Olympia aanvaller Bryan Weistra moest het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Tim Smulders die dat met verve deed ! ONI middenvelder Nils Verkooijen haalde nog verwoestend uit maar zijn schot spatte uiteen op de lat. De kleedkamer werd opgezocht met en 1-0 voorsprong voor Olympia maar Olympia was nog lang niet zeker van zijn zaak.
oo2
Na de rust werd het klasseverschil tussen beide equipes duidelijk. Het middenveld van Olympia begon te draaien en het was dan ook Tom Janssen die met een fantastische crosspass Nick van Wanrooij bereikte die op zijn beurt de 2-0 hoog in de kruising knalde. Gedurende de gehele wedstrijd had Olympia de overhand maar de scores bleven uit. Verdediger Robert Hillebrand maakte plaats voor Ruud van Beek en Olympia bleef de aanval zoeken. Olympia motor Pepijn  Laurijsen zag zijn schot via de paal naast het doel verdwijnen. Gert-Jan Klijs sjouwde zich kapot op het middenveld en dat wierp zijn vruchten af. Na opnieuw een mooie aanval pakte Nick van Wanrooij zijn assist en legde de bal panklaar voor spelmaker Pepijn Laurijsen die netjes de 3-0 op de borden zette.
Hierna voerde trainer Arne Koeman een preventieve wissel in na een harde attack op de knie van Tom Janssen en de jonge Bas Leemans kwam binnen de lijnen. De overtredingen werden harder en harder maar Olympia bleef overeind. In de 78e minuut was het Bas Leemans die met een geweldige assist Nick van Wanrooij bereikte. Nick dook naar de bal en kopte op onwaarschijnlijke mooie manier de 4-0 binnen. Opnieuw een hattrick voor de
Olympia spits maar zonder de ondersteuning van “zijn” team zou dit onmogelijk zijn.
Het napraten duurde nog lang in de gezellige Olympia kantine en de ONI supporters gingen zonder punten maar wel met een gezellig gevoel terug naar ‘s-Gravenmoer. Volgende week mag Olympia op bezoek bij Boeimeer in Breda op de belachelijke tijd van 17.00 uur. Blijkbaar keurt de KNVB alles maar goed bij zondagverenigingen die op zaterdag willen gaan voetballen. Supporters zijn meer dan welkom, bij deze een dikke chapeau voor de ONI supporters die er elke wedstrijd bij zijn!
De visie van de ONI verslaggever:

DE JONGENS van ONI VERLIEZEN van de MANNEN van OLYMPIA’60

Het was niet de derby waar alles en iedereen op gehoopt had, zelfs de leidsman had zich speciaal voorbereid op een echte derby, maar het werd een wedstrijd waarin de jonge oranje/blauwe brigade het moest afleggen tegen de ervarener Olympia. Het was Olympia dat met alle geluk van de wereld op voorsprong kwam, een vrije trap werd via het gezicht van John Broeders van richting verandert en plofte zomaar neer achter de op zijn verkeerde been staande doelman van ONI.
Amper 120sec later had die zelfde John Broeders de gelijkmaker op zijn schoen, allen afgaande op de doelman van Olympia vergat hij de trekker optijd over te halen en smoorde deze 100% kans in schoonheid. Na deze leuke openings fase werd het spel er allemaal niet beter op, men wilde wel, maar het kwam er niet uit, oorzaak spanning, angst voor de tegenstander wie zal het zeggen. Ook Olympia probeerde het wel, maar echt gevaarlijk werden ook hun niet. De duels werden hier en daar wel wat scherper zoals het een derby betaamd maar over de schreef ging gelukkig niemand.
Toch was ONI winnaar in het ontvangen van de gele prenten, alle terecht overigens.
Olympia dat de meest fysieke krachten tentoon spreide werd langzaam aan de bovenliggende partij, maar wist ondanks dat niet echt gevaarlijk meer te worden.
ONI werd dit nog wel zo vlak voor rust, een vrijetrap vanaf een metertje of 25 was een kolfje naar de hand van Nils Verkooijen, hij gooide al zijn frustratie van de achterstand in het schot, maar zag tot zijn afgrijzen dat de bal op de lat uit één spatte, weer een mogelijkheid die niet werd beloond.
Na rust werd het allemaal nog erger voor ONI, noodgedwongen moest men in korte tijd alle nog beschikbare wissels gebruiken, daar ONI te prooi viel aan vele ongemakken.
Toch kreeg ONI direct na rust weer een beste kans, maar opnieuw stond het vizier niet op scherp. Inmiddels was Olympia in de 55e minuut op 2-0 gekomen en was dit het breekpunt voor ONI. Olympia freewheelde in de 70e en 78e minuut naar een ruime 4-0 en had ONI helemaal knock out liggen.
Mede door de vele blessures waaronder Jordy v Rijen die een halfuur al strompelend door moest kon ONI het allemaal niet meer bij benen en leed men een verdiende nederlaag.
Zoals blijkt worden in een derby andere dingen gevragen dan alleen goed voetbal, strijd passie dit soort dingen worden verlangt, voor vele van ONI was dit de eerste keer dat men dit soort wedstrijden mee mocht maken en zal men zeer zeker geleerd hebben.
Het vertrouwen in een verder goed verloop van de competitie blijft boven kijf staan.
De jongens van ONI moeten mannen worden en dat heeft tijd nodig en die krijgt men.
A.s Zaterdag kan men zich revanceren voor deze gevoelige tik als men thuis aantreed tegen Nordea, een ploeg die boven verwachting van vele goed mee draait in de top.
Aan ONI de schone taak om deze Tilburgse formatie een halt toe te roepen.
De wedstrijd zal onderleiding staan van Dhr v.d Pluijm en zal zijn aanvang hebben om 14.45.