Meerkamptalent  PHILL POLS   5e op Nationale CD spelen 2014

Foto:

Aan dit officieuze NK voor C en D junioren mochten de beste 24 deelnemers van Nederland meedoen. Nadine Broersen kwam de talenten moed toespreken in een interview en er werden groepsfoto’s gemaakt met alle categorieën. 

Voor de D-junioren werd Phill Pols als 9e geplaatst,  omdat hij met een puntentotaal van 3991 ptn uit een eerdere meerkamp al 9e van Nederland werd. Bij de C-junioren mochten Sam van de Pol en Scott Pols meedoen. Naast het programma voor CD junioren was er een nevenprogramma voor A-pupillen. Anne de Jong en Chuck Pols kwamen hiervoor in aanmerking. 
Phill Pols liet zich vanaf het eerste moment gelden door met een PR te starten op het onderdeel 80  m sprint in 10.92 sec. Het verspringen leverde zijn tweede PR met 4.90 m. Het speerwerpen in wind tegen vergde een andere techniek vanwege een flinke tegenwind. Hij was redelijk tevreden met 42.03 m. Na dag één kon hij terug kijken op een succesvolle dag.  De zondag startte met een nieuwe PR op de horden met 12.60 sec. Tijdens het hoogspringen kreeg hij last van zijn oude blessure, maar wilde niet opgeven. Hij sprong nog over de hoogte van 1.55 m, maar moest dit onderdeel verder laten voor wat het was. Na wat peptalk ging hij moedig verder met kogelstoten, waar hij al in de eerste worp zijn pas behaalde record van 12.25 m bijna evenaarde met 12.23 m. Na deze prestatie bleek hij 3e overall te staan. Om de 1000m te kunnen lopen werd hij door een masseur behandeld, wat ertoe leidde keurig aan de start van de 1000 m te kunnen verschijnen. Het werd een lastige race, waar hij na een mooie eerste ronde, toch afzwakte en heel wat punten moest laten liggen. Deze topprestatie  leverde Phill geen brons op maar wel een verbetering van  bijna 300 punten op zijn meerkamp. Met  een totaal van 4287 ptn zakte hij net naar de  5e op de meerkamp en met zijn prestatie komt hij op de 6e plaats van Nederland uit.  Phill versloeg hiermee ook de beste meerkamper ooit bij de D-junioren van Atledo door een nieuw  Clubrecord neer te zetten!!
Sam en Scott probeerden beiden hun eigen puntentotaal te verbeteren, maar een podiumplaats zou niet  haalbaar zijn tussen alle topatleten. Ze gingen dag één in met de 100 m sprint. Scott liep net iets boven zijn PR met 13.15 sec. Sam eindigde in 13.52 sec. Omdat het een meerkamp is kan er dan nog van alles gebeuren. Tijdens het verspringen ging Scott met een PR van 4.96 m weer met iets meer punten verder dan Sam. Het kogelstoten  verliep bij Sam beter met 12.01 m. Scott.  Met hoogspringen liet Sam zien dat hij zijn 1.60 m trouw bleef. Scott ging netjes over 1.55 m, wat hem nog maar  1 keer gelukt was.
Op dag 2 liep Scott voor het eerst in driepas alle horden over, wat resulteerde in een PR met 18.03 sec. Sam kwam ongelukkig ten val toen hij de horde raakte. Na behandeling bij de EHBO, kon hij toch verder met het onderdeel discuswerpen. Beiden hadden last van de stormachtige wind, die de discus buiten de baan deed landen. Scott zette helaas geen punten neer , terwijl Sam in de laatste worp tot een mooie afstand van 36.36 m kwam. Het speerwerpen kwam op de naam van Scott met een afstand van 31.39m, maar 1 cm onder zijn beste afstand. Sam eindige er net onder. Hij kreeg toch last van zijn blessure en liet de 1000 m voor wat het was. Scott wist dat een verbetering van zijn puntentotaal niet ging lukken met 0 punten voor discus, maar wilde de wedstrijd afmaken. Hij leek wat moeite te hebben met de afstand, maar eindigde met een tijd van 3.12.35 min met een mooie PR.
In het bijprogramma streed Chuck Pols zaterdag tussen 2e jaars A-pupillen. Zijn 60 m ging zeer goed, precies op zijn oude record. Bij het verspringen leek hij te vliegen, toen hij 30 cm verder sprong dan ooit.  Ook bij het kogelstoten evenaarde hij bijna zijn pas verworven PR. Op naar dag 2. De start met balwerpen leverde een verbetering van zijn PR op met de bal van dit gewicht. Op dat moment stond hij 3e in het klassement. Maar Chuck wist dat het hoogspringen de laatste tijd minder was en ook nu mocht de  1.20 m niet lukken. Daarop verloor hij heel wat punten. Maar met de 1000 m wist hij weer heel wat punten terug te pakken. Hij liep relaxed op de eerste 600 m, maar versnelde en haalde vele atleten nog in. Daarmee finishte Chuck met een mooie tijd van 3.33.36 min. Werd hiermee netjes 5e.
Anne de Jong deed mee tussen de 1e jaars A-pupillen meisjes. Helaas een klein groepje van  5 deelnemers Zij liep direct een PR op de 60 m sprint met 9.90 sec.  Ze was niet helemaal tevreden met haar afstand bij het verspringen en met balwerpen, hoewel ze de tweede afstand van allemaal gooide. Anne mocht op dag 2 als eerste kogelstoten. Ze stootte de tweede van allemaal met 5.87 m. Niet helemaal naar wens evenals de 1.15 m met hoogspringen. Maar haar beste onderdeel de 1000 m moest nog komen. In deze race liepen ook de tweede jaars A-pupillen mee, die meer dan een hoofd groter waren. Anne liep een keurige race en haalde met die kleine benen de toppers in. Met een tijd van 3.34.79 min werd zij 2e in deze race. Ook zij mocht  trots zijn op deze meerkamp en ontving een beker ontvangen voor de 2e plaats.