Dongen leert TEC de wetten van de Hoofdklasse

VV Dongen zet de toon in de Hoofdklasse B door na 3 wedstrijden en met 7 punten te laten zien dat het op Sportpark de Biezen voor elke tegenstander moeilijk is om punten te pakken. De 4-0 zege op promovendus TEC kwam tot stand door inzet en slim voetbal

“We willen ons publiek vermaken met aanvallend voetbal.”   Ron Timmers is na de wedstrijd een tevreden man en kijkt terug op een uitstekend duel van zijn mannen: “Als je 7 punten haalt uit 3 wedstrijden en speelt tegen teams die zichzelf in de Top 5 van het klassement willen zetten, dan mag je zeker spreken van een goed begin”  Realiteit is een begrip die Timmers niet hoeft te leren: “ Het enige wat wij willen is dat we zeker op ons eigen terrein laten zien wie we zijn. Als we in uitwedstrijden ons eigen spelletje dan ook kunnen blijven spelen ben ik al dik tevreden met behaalde punten.”
VV Dongen speelde zoals Timmers en zijn staf voor ogen hadden. In het begin van de clash tussen de beide teams leek het erop of dat VV Dongen kennis maakte met een uitgebalanceerd team. Waar hoofdtrainer Leatemia stilzittend en afwezig zijn team trachtte in te stralen met positieve energie was het de hulpcoach van TEC die zijn team op scherp zette.
Het eerste gedeelte van de eerste helft was voor TEC. VV Dongen kreeg geen grip op  de backs Kionegmi en Viereck, die veelvuldig opstoomden langs de buitenkanten. Gesteund door middenvelders Aliskan en Sanaky werd spits van Rijn in de eerste  3 minuten twee keer goed in positie gebracht. VV Dongen mocht van geluk spreken dat TEC de buitenkansjes liet liggen. Gecontroleerd wachtte TEC zijn kans af en speelde de bal rustig rond. VV Dongen daarentegen zocht amechtig naar het juiste ritme en leek geïntimideerd door de voetballende kwaliteit van TEC. Enkele plaagstootjes daargelaten wist VV Dongen zich na 25 minuten onder de Tielse druk uit te voetballen. Vooral Jaap van der Waarden kreeg meer zicht op het spel van TEC en begon vanaf de 23e minuut zijn duels te winnen. Dat creëerde meer lucht bij de Geel-Blauwen, waardoor Floris Wouters en Rick Vervaart makkelijker de buitenkanten van Dongen konden bereiken.
vvdongen23092
Bij balwinst van VV Dongen sneden de uitstekende Paul van Zon en uitblinker Robert Mutzers door de defensie van TEC. Viereck, die in het begin van de wedstrijd zijn tegenstanders het nakijken gaf liet in de 25e minuut Robert Mutzers ontsnappen. Door goed druk zetten van Sander de Bont kwam de opkomende Mitchel Verstappen aan de bal, hij lanceerde Mutzers, die met een geslepen bal in de lange hoek doelman van der Sman verschalkte. Vanaf dat moment nam VV Dongen het spel over en toonde meer lef. De ploeg voelde dat TEC aan het zoeken was en voerde de druk op. In de 34e minuut was het rechterverdediger jan Gerrits jr. die zijn tegenstander aan de buitenkant van e 16 meter opzocht. Kiomegni vergreep zich aan Gerrits en de wat warrig leidende scheidsrechter Tempelaar legde de bal op de stip. Een cadeau volgens de tribune, maar waarschijnlijk moeilijk te beoordelen door zowel grens- als scheidsrechter. Remon Koenen nam de strafschop en verzilverde deze koelbloedig, 2-0.
VV Dongen bleef aanzetten en TEC wist bijna geen duel meer te winnen. De rust kwam als geroepen voor de mannen uit Tiel, want in de 45e minuut had de hardwerkende Rick Vervaart zichzelf kunnen belonen met een doelpunt door een onderschepte bal zelf af te maken in een duel met keeper van der Sman. Zijn keuze om af te leggen op de Bont bleek de verkeerde: “Ja, ik zag Sander in mijn ooghoeken, maar achteraf had ik het duel met de keeper aan moeten gaan. Ik was op volle snelheid. Tja, leermomentje.”
De 2-0 achterstand voor TEC dwong de assistent-trainer tot wissels om in ieder geval nog iets te halen in Dongen. VV Dongen liet zich niet meer in de problemen brengen. Met een goede organisatie in de verdediging wist TEC niet meer tot kansen te komen in de tweede helft. Revy Rosalia, die ziek aan de wedstrijd begon, zag tot zijn tevredenheid dat alles en iedereen in de organisatie stond. Ondanks zijn lichamelijke ongemak wist hij tot twee keer toe de assist te geven voor de 3-0 en 4-0. Bij de 3-0 in de 83e minuut legde hij na een lange bal van Paul van Zon de bal met de borst terug op de inkomende Floris Wouters. Met een afgemeten schot in de linker benedenhoek werden de aspiraties van TEC aan diggelen geschoten.
Nog geen 2 minuten later zag hij de sprintende Robert Mutzers en legde de bal in de diepte. Mutzers lobte de bal met gevaar voor eigen leven over doelman van der Sman.
“Een les in effectiviteit” was het commentaar van de (assistent) trainer van TEC. Ron Timmers hoorde het aan en weet dat hij na 3 speelrondes een paar moeilijke tegenstanders heeft getroffen: “Ja mooi. Winnen van tegenstanders die zichzelf een plaats in de Top 5 toebedelen. Wij? Ach, het gaat erom dat we ons ding blijven doen en dat we niet meteen in de euforie gaan, maar we hebben vandaag volwassen gevoetbald.”  VV Dongen voert met Gemert, DOSKO en Baronie de ranglijst aan. Volgende week speelt VV Dongen in Limburg tegen Groene Ster. Zij verloren met 5-2 van Gemert.