Dartsnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje werd Pim Bollen de winnaar van  het aannemingsbedrijf C. van Leijsen Kleindongen-rankingtoernooi. In de finale moest Pim het opnemen tegen Lennart van Glabeek uit Ammerzoden. Het was een zenuwslopende finale Pim won uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil van 4-3. In de halve finale versloeg Pim Willem Berkers uit Rossum. Het werd 3-0. Lennart was hier te sterk voor Erwin van Riel. Nick Dirven zorgde voor een stunt door Hans de Jong naar de verliezerronde te verwijzen. I de finale van deze ronde won Hans wel met 3-1 van debutant Evert de Leeuw.  

De Jong en Bollen winnen koppels
In het koppeltoernooi ging de winst naar Hans de Jong en en Pim Bollen. In de finale waren zij te sterk voor Erwin van Riel en Jac v.d. Ven. Ook hier een zinderende ontknoping. Het werd 4-3. In de verrliezerronde ging de titel naar Jeroen v.d. Veerdonk (Ammerzoden) en Willem Berkers. Zij waren te sterk voor Dennis Vermont en Goof Verbunt. Pim stond goed te gooien en liet ook nog een 180-er voor zich noteren. De hoogste uitworp ging naar Erwin van Riel met 112. De volgende wedstrijd van het aannemingsbedrijf Van Leijsen-rankingtoernooi is op zaterdagavond 4 oktober. 
West-Brabantse Darts Federatie:
Verlies ‘t Vaartje 
Team ’t Vaartje is dit seizoen gepromoveerd naar de eerste divisie. Het staat dus voor een zware opgave. In Etten-Leur verloor het met 7-2 van team DÓuwe Brug. Patty v.d. Wiel pakte als enige winst in haar singlepartij. Verlies was er voor Hans de Jong Davey Danyluk en Goof Verbunt. Voorts werd nog één koppelpartij in winst omgezet. Ook de teamronde ging verloren. Voorlopig staat team ’t Vaartje op een elfde plaats in een poule van veertien.