Boulestoernooi “ ’t Paar van het Jaar 2014”

Foto:

Afgelopen zondag werd door de Dongense Jeu de Boulesclub het toernooi om de titel “Het Paar van ’t Jaar 2014” gespeeld. Er hadden zich hiervoor 32 paren ingeschreven met het verzoek vanuit de WECO om zo goed mogelijk herkenbaar te verschijnen. Een aantal paren had hier zeker gehoor aan gegeven, waaronder Sneeuwwitje met haar liefste dwerg (Corry en Wim), een streepjes-duo (Tonny en Jules), kabouter Plop en Kwebbeltje (Mari en Lucia), de Fanny’s (Karin en Henk) en een heus bruidspaar (Annie en Cees). Het was een mooi gezicht om deze paren tussen alle anderen te zien spelen. Chapeau-bas voor deze mensen! Gelukkig liet het zonnetje zich regelmatig zien en kon er op de buitenbanen gespeeld worden, want ondanks de aanwezigheid van een schitterende bouledrome, mocht daar helaas nog niet in gespeeld worden.

Ieder paar speelde 3 wedstrijden, verdeeld over twee poules. Aan het einde van de dag werd de finale gespeeld tussen de winnende teams uit beide poules. Deze spannende wedstrijd ging tussen Annie met Johan en Ellie met John en werd uiteindelijk gewonnen door het eerstgenoemde paar met 13-9. Het publiek, de afgevallen paren, konden genieten van een sportief en spannen spel.  De winnaars werden gehuldigd en kregen een heerlijke fles rode wijn cadeau. Bovendien mochten zij de wisseltrofee in ontvangst nemen: een schitterend beeldhouwwerk, ooit gemaakt door Corry Smelser, een lid van de Jeu de Boulesclub. Proficiat live mensen.
Een ander hoogtepunt van deze dag was de bekendmaking van  “’t Schönste Paer” . De keuze ging uiteraard tussen de eerder genoemde herkenbare paren en uiteindelijk werden kabouter Plop en Kwebbeltje door de mensen achter de bar uitverkoren als winnaar.
Na alle prijsuitreikingen was er nog een heel gezellig samenzijn. Een geslaagde dag voor een ieder. Tot volgend jaar!
jdb23092