Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje wordt voor de twintigste keer het traditionele Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi gehouden. Er wordt in principe weer gespeeld in poules van vijf. De eerste twee van elke poule plaatsen zich in ieder geval voor de volgende ronde. Ook enkele nummers drie hebben mogelijk kans op de volgende ronde. Per klasse zijn er zes geldprijzen te verdienen. De eerste prijs in iedere klasse bedraagt € 250,-. 

Het toernooi wordt gespeeld van oktober tot en met december. Ondanks het mooie prijzenpakket valt het aantal inschrijvingen tot dusverre tegen.  De inschrijving sluit al op zondag 28 september. Aanmelden bij sportcafé ‘t Vaartje, Vaartweg 137 5106 NC Dongen-Vaart (tel: 0162-312275). Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 7,50. Inschrijven  kan ook via de website www.hetvaartje.com/verenigingen/bspdv/driebanden-toernooi/ 
1e divisie driebanden-groot:
Opnieuw Gelijkspel installatiebedrijf Bart Hultermans 
In Barendrecht speelde team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen opnieuw gelijk. Deze keer werd een punt uit het vuur gesleept tegen team MCR. Kopman Jack Wijnen speelde een prima partij en wist de sterke Roland Uytdewilligen van zich af te houden. Jack kwam uit op het fraaie gemiddelde van 1.285. Ook nieuwkomer Kees Wittens pakte ook zijn tweede winstpartij. Hij troefde zijn opponent met drie caramboles verschil af. Willie Damen kwam er totaal niet aan te pas en verloor kansloos. Bart Hultermans speelde een geweldige partij. Hij kwam uit op het voor hem prima gemiddelde van 0.902. Toch moest hij het onderspit delven. Zijn rivaal speelde booven één gemiddeld. Met twee punten uit twee wedstrijden is team Hultermans de competitie goed begonnen. Het team promoveerde dit jaar immers naar de eerste divisie. 
Biljartsport Landelijke derde divisie:
Winst voor Lion van Loon 
In sportcafé ’t Vaartje pakte team autobedrijf Lion van Loon Dongen de volle winst tegen team Michielsen uit Breda. In de eerste sessie was er winst voor Marrie Groeneveld en Arnoud van Rooij. Marrie speelde een degelijke partij. Geen grote series, maar hij bleef goed scoren. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.731. Ook Arnoud van Rooij kwam op de andere tafel niet in de problemen. Jammer was dat hij nog wat lang over de laatste caramboles deed. De winst kwam echter niet in gevaar. In de tweede sessie pakten Gerbert v.d. Lee en kopman Daniël v.d. Geld beiden de winst. Daniël kwam uit op 0.744 en Gerbert op 0.700. Ze maakten ook allebei een serie van vijf. Door dit resultaat is team van Loon opgeschoven naar de derde plaats.  
Biljartsport vierde divisie:
C. v.d. Nieuwenhuizen verliest van ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje stond de derby tussen team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg en ’t Vaartje op het programma. In de eerste sessie won Leo Loonen van nieuwkomer Theo Laros. Toon Verbunt verloor echter van Piet Kamp. In de tweede sessie een excellerende Jan Ligtenberg. Jan speelde een voortreffelijke partij en kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.892. Hiermee liet hij Embert Broekhoven, die aanvankelijk nog prima kon volgen, kansloos. In het duel der kopmannen moest Ad Faro capituleren voor Patrick Schrijver. Patrick zette een degelijke partij neer. Bij Ad lukte het allemaal net niet. Team ’t Vaartje is de competitie uitstekend begonnen.  Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg staat nu op een mooie zesde plaats.
Suncontrol verliest opnieuw
Team Suncontrol Tilburg kent een matige seizoenstart. In Oosterhout verloor het opnieuw van team Bohnke. De enige winstpartij kwam op naam van Anton Smulders. Anton speelde een degelijke partij en kwam uit op 0.431. Kopman Gerard Gabriëls liet zelfs het fraaie gemiddelde van 0.500 voor zich noteren. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Ook Anja Verbogt en Jos Hamers redden het niet. Anja kreeg maar 33 beurten en Jos zelfs maar 29. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Winst Hazenberg De Moer 
In Oosterhoout  pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen de winst met 25-29 van team de Eekhoorn. Winst was er voor Jan Smeekens en Embert Broekhoven. Jan behield zijn ongeslagen status ook in de derde wedstrijd. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.437. ’t Pleintje uit St. Wilibrord. Kopman Charles Mekes kwam niet echt in zijn spel en moest het onderspit delven. Hij kreeg ook maar 48 beurten. Winst was er voor Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Embert deed het met 0.469 nog iets beter. Ook dit was voldoende voor de winst. Kopman Charles Mekes komt geleidelijk aan beter in zijn spel. Toch moest hij opnieuw verlies incasseren. Hij kwam echter maar één luttele carambole te kort. Bovendien maakte hij een mooie serie van vijf. Door dit resultaat staat team Hazenberg nu op een mooie derde plaats. Het staat maar twee punten achter op de nummer 1. 
Team ’t Vaartje deelt tik uit
In Goirle deelde team ’t Vaartje een gevoelige tik uit. Het won met maar liefst 13-30 van team B.C.G. Kopman Ad Smolders was de man van de wedstijd. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.729 voor zich noteren en gaf zijn concurrent geen schijn van kans. Ook broer Henk sloeg een enorm gat met zijn tegenstrever. Deze bleef steken op slechts  zeven caramboles. Vader Henk bleef niet achter. Ook hij won afgetekend. Hierdoor werd een zeer overtuigende winst gepakt. Ad en Henk sr. maakten beiden een prachtige serie van vijf. Door dit resultaat is team ’t Vaartje opgeklommen naar de vijfde plaats. De achterstand op de koploper bedraagt slechts acht punten. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Verlies AK Deur & Interieur Kaatsheuvel
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 22-28 van team D.G.P. uit Herpt. De enige winstpartij kwam op naam van Jan Ligtenberg. Jan speelde ee prima partij en kwam uit op 2.857. Toch was zijn hoogste serie slechts tien. Dit betekent wel dat hij heel constant speelde. Zijn zoons Erwin en Edwin verloren allebei. Erwin kreeg ook maar 21 beurten en Edwin maar 23. Door dit resultaat staat team AK nu op de tiende plaats.
Aankondigingen
Biljartsport districtscompetitie libre:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 30 september speelt team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel een thuiswedstrijd tegen team De Hoef uit Tilburg. Team AK Deur & Interieur is een gezinsteam en bestaat uit vader Jan Ligtenberg en de zonen Johan, Edwin en Erwin. Anton Smulders en Embert Broekhoven staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.  
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Sun Control thuis
Team Sun Control B.V.  Tilburg speelt op woensdagavond 1 oktober tegen team Michielsen uit Breda. Team Sun Control B.V. Tilburg bestaat uit: kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt, Anton Smulders en Jos Hamers. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje vanaf 20.00 uur.