Voorbeschouwing VV Dongen – TEC

‘Reclame voor het voetbal in de Hoofdklasse B’ : zo verwoordde de verslaggever van de site van HoofdklasseBzondag de wedstrijd van afgelopen zondag. Ron Timmers maakte van deze wedstrijd een leermoment voor zijn groep: “Tja, het is natuurlijk zuur als je diep in de blessuretijd de winst weggeeft en daar hebben we als groep over gesproken. Niet in de verwijtende sfeer, maar meer om te leren om met zulke momenten om te gaan.”  

Zijn groep is jong en leergierig en de neutrale toeschouwer kwam aardig aan zijn trekken in de wedstrijd tegen Gemert. De ploeg uit Gemert met trainer Bert Ruisch was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende ploeg. “In de rust hebben we aangegeven dat we nog harder moesten werken om de tweede bal te winnen en volgens mij is dat gelukt. Maar goed, dat moeten we dus voortaan vanaf minuut 1 gaan doen.” 
Ron Timmers weet, net zoals veel andere mensen binnen de club, weinig over de komende tegenstander van zondag. “Ja, wat kan ik ervan zeggen. De club is twee jaar op rij gepromoveerd en hebben ambitie om mee te draaien in de top. Daarnaast zitten er spelers in hun groep die een Eredivisie, Eerste Divisie of Topklasse verleden hebben. Meer weet ik ook niet buiten het feit dat ze ook goed gestart zijn.” 
Opvallende namen in de selectie van TEC zijn Jip Bartels, die een verleden heeft bij FC Utrecht, Jesper Brocks (jarenlange ervaring op het hoogste amateurniveau), Jeffrey Arends speelde o.a. voor FC Lienden en DOVO en Leon Hesse, die speelde voor Cambuur, De Grafschap en Spakenburg alvorens hij werd gecontracteerd door TEC.
Op Youtube kunt u een uitgebreid verslag zien van de wedstrijd tussen TEC en de andere nieuwkomer AWC. Het gelijke spel was onbevredigend voor zowel trainer Hanky Leatemia als voor de spelers: “AWC heeft verdedigd en de boel op slot gehouden. Dat hoort ook bij het voetbal en we mogen onszelf verwijten dat we niet hebben gescoord. Compliment aan de tegenstander.”  Aanvoerder Aliskan was niet tevreden met de uitslag: 
“We willen thuis winnen en waarschijnlijk hebben we in het begin te weinig geduld gehad om het doelpunt te maken. Te geforceerd gevoetbald en ook weinig geluk. Volgende week weer gewoon uitgaan van ons eigen spel” Binnen de Hoofdklasse B wordt er door insiders gesproken over een potentiële titelkandidaat. “Volwassen ploeg !”  was te horen in de wandelgangen.
Ook nieuw in de Hoofdklasse en bij VV Dongen is Rick Vervaart (21 jaar. student aam de SPECO in Tilburg). Hij komt van de beloftes van Willem II en speelde in de wedstrijd tegen UDI ’19 en tegen Gemert met nummer 10. Voor het oog van de toeschouwers maakt hij veel meters op het veld en ondersteunt zijn ploeg daar waar hij kan.  “ Ik kom oorspronkelijk van LONGA en ben in twee periodes bij Willem II terechtgekomen. Mijn positie is van oorsprong verdedigende middenvelder of controleur. Dus zeg maar nummer 6 of 8.” Dat het niet gelukt is bij Willem II is voor Rick niet het einde van de wereld. Hij vertelt dat hij er alles voorover heeft gehad om er te komen, maar trainers zijn de eindbeslissers en hebben hun eigen idee over hun team en de kwaliteit daarvan. 
“Dongen is een warme vereniging waar de mensen erg betrokken zijn naar je en ik voel me erg welkom.”  Rick vergelijkt VV Dongen met het gevoel dat hij had bij LONGA. De opmerking dat mensen hem al kennen van zijn vele kilometers doet hem lachen: “Ik ben nou zo iemand die de kar wil trekken en ja, ik zal de intensiteit die er binnen de Hoofdklasse aanwezig is beter moeten aanvoelen om de volle 90 minuten te gaan. Willem II beloftes en Hoofdklasse is toch een verschil.” 
Ook qua niveau denkt Rick dat er stappen gemaakt kunnen worden: “Het begint met hard werken en ieder punt dat we nu halen is gezien de veranderingen al mooi meegenomen, zonder ons de underdog te maken. Voetbaltechnisch kunnen we ons zeker verbeteren, maar de basisinstelling zit, denk ik, wel binnen deze groep.”  Hij denkt dat over een aantal wedstrijden pas gezegd kan worden waar VV Dongen werkelijk staat: “Maar de thuiswedstrijden moeten gewoon met alles wat je hebt aangegaan worden.”
Over de wedstrijd van zondag a.s kan Rick niet veel kwijt buiten het feit dat hij ook gehoord heeft dat TEC een erg volwassen ploeg heeft die vol ambities zit. “Ja, we zullen het zien zondag, ik ben erg benieuwd en ik hoop natuurlijk ook dat er weer veel toeschouwers zijn om ons te komen steunen en aan te moedigen.” 
door Frank van Heteren