Olympia’60 laat punten liggen bij SCO/TOFS

Een uitermate zwak Olympia waar vele spelers ver beneden hun normale niveau presteerden leed een onnodig verlies in Oosterhout waar SCO/TOFS effectief omging met de spaarzame kansen en de volle buit wist binnen te halen. Vergeleken bij vorige week tegen DIA was de wedstrijd tegen SCO/TOFS er één om heel snel te vergeten. Olympia kon weer beschikken over Robert Hillebrand die hersteld was van een langdurige blessure maar miste nog altijd Elroy Vereggen, Pim Gerrits en Tim van Wanrooij. 

SCO trapte om 15.00 uur af en om 15.01 zonder dat Olympia de bal had aangeraakt was het al 1-0. Een lange bal over rechts waarbij keeper Kenneth Janssen twijfelde om uit te komen werd over de Olympia goalie gelobt nadat hij had besloten alsnog uit te komen en daardoor te laat kwam. Olympia pakte de draad weer op maar kwam niet goed in zijn spel. Onnodige fouten stapelden elkaar op en Olympia leek even helemaal de weg kwijt op het Oosterhoutse kunstgras. Nog voor de rust passeerde Brian Weistra de keeper van SCO en moest vanaf de achterlijn zijn inzet net voorlangs zien gaan. Een schot op de paal van SCO was het laatste wapenfeit van een futloze eerste helft.
Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf viel er een lange bal over de rood witte verdediging en kon SCO de 2-0 eenvoudig intikken. Linksback Ruud van Beek werd gewisseld en Robert Hillebrand maakte zijn rentree.
Het was Olympia opgevallen dat de tegenpartij totaal niet fit oogde maar iedere keer dat Olympia enigszins in de buurt kwam van de 16 eindigde de aanvallen vaak in een stevige overtreding. Nadat SCO uit een identieke situatie als bij de tweede goal de 3-0 intikte waren de rapen helemaal gaar voor Olympia. Brian Weistra en Gert Jan Klijs maakten nog plaats voor Davy van de Schans en Bas Leemans maar ook zij konden het tij niet meer keren. Olympia zette nog aan in de slotminuten waaruit de eretreffer tot stand kwam van aanvoerder Justin Bomisa. Een schot van Tom Janssen werd daarna nog door diezelfde Bomisa overgetikt vanaf de doellijn.
Olympia had het aan zichzelf te danken dat het naar huis kon met 0 punten en zal het roer weer even helemaal om moeten gooien voor het treffen aanstaande zaterdag met ONI uit ’s-Gravenmoer. Dat de motivatie voor die wedstrijd ruimschoots aanwezig is, staat buiten kijf en hopelijk is de hoofdmacht na de zeperd in Oosterhout weer op het juiste niveau om een goeie pot op de grasmat te leggen want kwaliteit is er meer dan genoeg.
De derby tegen ONI vangt aan om 14.30 uur op sportpark Crispijn.