Dames VV Dongen winnen niet in Boxtel

Vandaag stond de wedstrijd tegen ODC, Boxtel, op het programma. Een nieuwe tegenstander, de dames wisten van te voren dat ze in deze wedstrijd meer tegenstand zouden gaan krijgen dan in de afgelopen drie bekerwedstrijden. ODC was namelijk het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3de klasse en zou dus een team kunnen zijn wat boven in de competitie wil gaan mee draaien.

De eerste tien minuten van de wedstrijd speelden de dames aardig hun eigen spelletje. De tegenstander kwam er wel een aantal keer uit, maar Sofie Kroot zorgde ervoor dat de verdediging goed opschoof en daardoor ODC hun kansen niet door kon zetten vanwege buitenspel. Daarnaast kwam Manja Elie ook nog eens goed uit haar goal. Zelf creëerden we in de 13e minuut een goede counterkans, maar Sylvana Bliekendaal schiet tegen de keepster aan. Na de eerste tien minuten nam ODC het heft wat meer in handen en werd het aan de kant van Dongen wat rommelig en maakt ODC in deze fase 1-0. De kopjes bleven gelukkig maar even hangen, want in de 20e  minuut is het Rebecca Bliekendaal, die de bal vanaf de rechterkant de bal voor geeft aan Sylvana. En dit keer kan ze de bal zo de goal in lopen 1-1.
Kort daarna krijgt Dongen een vrije trap, omdat Samara Couwenberg uit balans werd gebracht. Helaas komt de trap van Rebecca net niet op het hoofd van Judith de Kruijf terecht. ODC laat in de 39e minuut weer eens zien dat ze sterk zijn in de omschakeling. Een iets te korte pass vanuit de verdediging van Dongen wordt onderschept en de spits van ODC schiet hem in het net 2-1.  Al snel volgt er een antwoord. Dit keer vanuit de tweede lijn. Samara vuurt de bal op de goal, maar helaas wordt deze over de achterlijn gewerkt. De corner daarna levert niets op. In de 42e minuut laat Dongen weer zijn eigen spelletje zien en laat het zien dat het ook zeer snel kan zijn in de omschakeling. Uit de corner van ODC komt de bal in het midden bij Rebecca en zij vindt de snelle Sylvana aan de rechterkant.  Zij geeft de bal prima voor aan Julie Stuit en zet hiermee de ruststand op 2-2.
De trainer besluit het systeem om te gooien na rust en dus aanvallender te gaan voetballen. Dit zorgde in de 46e minuut al meteen voor een grote kans. Rebecca wordt op rechts weggestuurd, omspeelt haar vrouw en legt de bal voor Julie klaar. Deze komt al glijdend net een grote teen te kort om de bal in het net te laten rollen. Vanaf de 50e minuut gaat het spel over en weer. Beide ploegen proberen het een keer van afstand, waarbij Dongen er nog een corner uithaalt. Deze wordt weer tot corner verwerkt. Echter dit keer kopt Betty Siemons de bal naast. Betty krijgt in de 64e minuut nog een kans nadat er een mooi driehoekje wordt gevormd op het middenveld, maar dit keer staat de keepster van ODC in de weg. Toch komen de Dames van VV Dongen op voorsprong. Klein beetje geluk was er wel bij nodig, want de keepster laat de bal bij een voorzet van  Samara onder haar doorglippen. Maar op basis van de vele kansen, zeker niet onverdiend. Vanaf de 70e minuut komt Dongen toch wel weer even onder druk te staan. Het zijn de dames van ODC die in deze fase de meeste kansen creëren.  Een van de schoten van ODC belandt naast de goal. Maar helaas voor Dongen is het in de 75e minuut wel raak. Onterecht, volgens  de trainer was het dik buitenspel. En niet van 1 vrouw, maar liefst van 2 dames. En dus kan de speler in haar “uppie” doorlopen op de keepster en de 3-3 binnen tikken. In de laatste 10 minuten kan Dongen wat meer een vuist maken en richting de goal van ODC voetballen. Er volgt nog een vrije trap van Rebecca, maar deze belandt in de muur.
Sylvana kan ook nog eenmaal haar actie maken, maar de bal gaat rakelings langs de goal.
Een prachtige opening van Larissa Haast komt aan bij Rebecca, aan de andere kant van het veld, maar deze schiet de bal net over.  En dan zal je zien  dat als je de kansen zelf niet afmaakt de tegenstander dat wel gaat doen. Helaas was dat nu ook het geval in de 93e minuut. Door niet doortastend optreden van de verdediging wordt de bal in het doel geprikt door ODC  4-3. De dames hebben met z’n allen hard gewerkt tot de laatste minuut. Door zo door te gaan als team komen de punten dit seizoen nog wel. Een bedankje gaat uit naar Larissa van de Meiden A en van Sanne die haar debuut heeft gemaakt als verzorgster van Dames 1. Volgende week zondag thuis tegen Beerse Boys VR1, aanvang 10.00 uur.