Zes Pupillen Atledo bij Brabantse Kampioenschappen meerkamp

Foto:

Op 31 augustus werden in Someren de Brabantse Kampioenschappen gehouden. Hieraan mochten  de 15 beste pupillen meedoen die het afgelopen jaar de beste prestaties hebben gehaald op de meerkamp, en apart voor de lange afstand.Op de meerkamp werden Roos de Jong, Finn Lodders, Marjolein Bogers, Anne de Jong, Isa Kuijpers en Chuck Pols hiervoor geselecteerd. En op de 1000 m stonden ook Roos, Finn, Anne, Marjolein en Chuck op de lijst. Het weer zat niet mee. De atleten moesten regen en wind trotseren.

Roos mocht meedoen bij de B-pupillen. Op de 40m sprint liep zij als een speer een nieuw PR met 7.12 sec. Met verspringen  en hoogspringen lukt het niet zo goed met de afzet en kon ze haar PR helaas niet evenaren. Tijdens het balwerpen  gaf ze alle energie en gooide een PR van 2.5 m, naar een afstand van 15.76 m. Roos behaalde hiermee de 6e plaats op de meerkamp. Roos, die gewend is  om 1000m afstanden te lopen, zette een prima prestatie neer op de 600 m met een nieuwe PR van 2.15.98 min, waarmee ze net naast een podiumplaats eindigde, maar toch op een prima  4e plek. 
Finn Lodders was in topconditie. Op zijn eerste onderdeel, het hoogspringen, ging hij prima over zijn pas behaalde prestatie van 1,15 m. Om daarna ook nog over de 1.20 m te springen. Een supermooie PR voor deze topper. Daarna door naar het kogelstoten. De adrenaline zat er nog in en ook hiermee stootte hij een PR met 5.50m. Met het verspringen kwam Finn tot 3.27 m en op de 60 m sprint kwam hij netjes in de buurt van zijn beste prestatie. Hij werd hiermee 10e op de meerkamp. Op de 1000 m liep hij ook een knappe race en werd 8e.
Bij de A-pupillen meisjes mochten Marjolein, Anne en Isa in hetzelfde deelnemersveld,  uitkomen bij de A-pupillen meisjes 1e jaars. De dames startten met verspringen. Marjolein sprong hier met 3.65 m een PR.  Tijdens de 60 m sprint benaderden ze alle drie hun beste prestatie. Het volgende onderdeel , het hoogspringen viel voor alle drie de toppers wat tegen. Op het laatste onderdeel van de meerkamp voor hen, het kogelstoten zette Is met 5. 11 m een mooie afstand neer. Ook Anne liet zien dat ze er goed in is, en stootte 6.24 m. Marjolein werd op dit onderdeel 2e met 6.34 m. Marjolein eindigde op een mooie 5e plaats, direct opgevolgd met een paar punten verschil door Anne met de 6e plaats. Isa belandde op een prima 10 e plaats in het zeer sterke deelnemersveld. Op de 1000 m ging de winst naar Anne de Jong die hier goud haalde en zich BRABANTS KAMPIOEN mag noemen op de 1000m. 
Chuck Pols was er voor de jongens A-pupillen 2e jaars. Hoeveel hij wat kampt met groeiproblemen, wilde hij toch ook laten zien wat hij kan. Dat lukte perfect in zijn 1e onderdeel, het kogelstoten. Hij werd 1e op dat onderdeel met een flinke PR van 9.29 m. Op de andere onderdelen ging het voor zijn doen wat minder. Werd toch nog mooi 6e op de meerkamp. Op de 1000 m kon hij mede door groeipijn zijn top niet bereiken. Chuck haalde in een eindsprint nog 2 jongens in, en wilde dat net bij de finishlijn nog met zijn voorganger doen. Het werd een fotofinish. Chuck werd 8e.