Valse start voor technisch beter ONI

Een nederlaag met een wel hele zure na smaak, dat was de conclusie na de valse start welke het verjongde ONI zaterdagmiddag op liep op het vermaledijde kunstgras van v.v.Boeimeer in Breda. ONI en kunstgras is al geen goed huwelijk, speel je dan toch als bovenliggende partij een goed woordje mee, maar krijg je op de meest onmogelijke manieren de doelpunten om de oren dan wordt de nederlaag die volkomen onverdiend was er wel één met een zure smaak.

Zoals gezegd traden de Oranje/Blauwen aan op het hagelnieuwe kunstgras van Boeimeer omstreeks etenstijd of te wel 17.00 en stond men om 17.04 al met de mond open te kijken nadat de keeper van BM een verre uittrap zag belanden voor de voeten van  hun spits en deze de geboden mogelijkheid zeer doeltreffend afwerkte. Miscommunicatie was de oorzaak van deze eerste zeperd. Veerkracht was het antwoord van ONI, men schroefde het tempo zo goed als kwaad als ging op, om de BM brigade pijn te doen.
Nadat men ook een klein beetje, maar dan ook een heel klein beetje gewend was aan het kunstgras kwam ONI beter in het spel, men dicteerde, men creeerde kansjes en men kreeg uit eindelijk loon naar werken. De mee opgestoomde TGV Kevin Faes wist in de 17e minuut de stand volkomen te recht op 1-1 te zetten en dat gaf de meegereisde burgers ook weer moed in de Oranje/Blauwe harten. ONI probeerde de zaken meteen naar zich toe te trekken maar ondervond heel veel hinder van de tientallen overtredingen die gemaakt werden op de ledematen van de ONI spelers, zonder dat de leidsman hier tegen optrad.
Eénmaal wist Nils Verkooijen te ontsnappen aan alles wat BM was, maar helaas spatte zijn verwoestende uithaal uitéén op de binnenkant van de paal, en schoot de bal als een raket weer het veld in.
Voor doelman Patrick Pruijssers van ONI viel er uiteindelijk weinig te beleven in zijn doelgebied, of het moet de doorkopbal van John Broeders zijn geweest die tot opluchting van iedereen voor de paal langs zeilde. ONI probeerde voor rust nog op de verdiende voorsprong te komen, maar men kon het netje niet meer vinden achter de veel werk hebbende doelman van BM.
Wie dacht dat ONI na rust deze pot naar zich toe zou trekken kwam wel heel bedrogen uit.
Ondanks alle goede bedoelingen stond men na 40 sec in de 2e helft alweer met 2-1 achter, net niet of te laat ingrijpen was debet aan deze volgende dreun. Opnieuw moest ONI in de achtervolging, daar waar men voorheen als kippen zonder kop op jacht ging, zo rustig deed men dat nu, de bal werd keurig rond gespeeld, en men liet BM achter zich aanlopen, gedecideerd speelde ONI het speeltuig richting de doelman van BM, de kansen en kansjes werden talrijker en het was wachten op de gelijk maker.
BM deed er dan ook alles aan om het ONI zo moeilijk mogelijk te maken en dat lukte ze warempel nog ook, heel veel overtredingen werden gemaakt en niet de flauwste, werden weggewoven of wel bestraft met een fluitje maar zonder sanctie. Voor ONI kreeg Mathijs Heijblom wel de gele prent voor gehouden, een onschuldige actie werd bestraft met de toekenning van een vrijetrap, dat Mathijs het heir niet helemaal mee eens was liet hij merken door er woordelijk iets aan toe te voegen en dat kwam hem wel op geel te staan.
ONI dat inmiddels 3 maal had moeten wisselen was nu vol gas op jacht naar een score, maar schoten van Nils Verkooijen, prima voorzetten van Raymon Timmermans en snelheidsduivel Erik rosenbrand behaalde niet het gewenste resultaat.
Ook het 1 op 1 gaan spelen in de laatste 10 minuten gaf niet het gewenste resultaat ondanks de dadendrang die men op stroeve stugge nep gras te toon spreide.
Tot overmaat van ramp viel in de 89e minuut de volkomen onterechte 3e treffer van BM, door de voorwaartse voetballende intenties van ONI kwam er ruimte voor BM en deze werd dan ook dankbaar benut. Zo leed ONI een zeer onterechte nederlaag bij de start van de competitie, een valse start, maar van paniek als men daar van wil spreken is totaal geen sprake. De voetbalopvatting die ONI deze middag uitstraalde geeft zeker wel hoop en vertrouwen voor de nabije toekomst. De jongens moeten mannen worden en dat heeft tijd nodig, eenmaal zo ver dan gaat ONI gewoon haar partij mee spelen.!!!!!
A.s Zaterdag mag men het weer laten zien als het op het eigen echte gras gaat spelen tegen Unitas’ 30 uit Etten-leur, een ploeg die afgelopen zaterdag Merlijn op bezoek kreeg en met een 3-3 eindstand om 18.15 van het veld stapte en dus ook uit zal zijn op sportieve revanche net zoals ONI dat zal zijn.Hopelijk zijn alle blessure gevallen van de wedstrijd tegen BM dan verleden tijd en kan ONI laten zien dat deze valse start beantwoord word met een goed klinkende overwinning. Deze wedstrijd heeft zijn aanvang om 14.45 en zal onder leiding staan van Dhr Hupkes.
PROGRAMMA ONI 
13 SEPT
14.45    ONI 1 – UNITAS’30
15.00    ONI VE – OLYMPIA’60
13.00    ONI A – HAARSTEEG
12.00    ONI C – DONGEN
09.30    ONI D2 – WASPIK
09.00    ONI E2 – JEKA
09.00    ONI F2 – WASPIK
15.00    MADESE B – ONI 2
12.45    RKDVC – ONI B
10.00    RAAMSDONK – ONI E1
09.00    sv CAPELLE – ONI F1