Prima prestaties Atledo op Nationale C-spelen

In het weekend van 30 en 31 augustus werden in Amsterdam de Nationale C-spelen gehouden. Het officieuze Nederlands Kampioenschap atletiek voor de categorie C-junioren (atleten geboren in 1999 en 2000). Atledo deed met 3 jongens mee.

Een top prestatie leverde Jelle de Roon op de 800 meter. Als eerstejaars C-junior (geboren in 2000) moest Jelle het opnemen tegen jongens van een jaar ouder in de vierde en laatste serie. Direct vanaf de start werd het een harde race waarin Jelle in het midden van het veld goed kon volgen. In de tweede ronde kon hij de kop van het veld net niet bijhouden maar werd wel knap vijfde van Nederland in een prachtig nieuw club- en persoonlijk record van 2.05.12 min.
Sam van der Pol en Scott Pols deden beiden mee aan de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. Hierbij hadden de jongens 3 pogingen in de kwalificaties om bij de beste 12 atleten van Nederland te horen. Als dat lukte ging je door naar de wedstrijd waarbij je nogmaals 3 pogingen kreeg. De beste 8 van de wedstrijd streden in de laatste 3 finale pogingen om het eremetaal.
Bij de kwalificaties van het kogelstoten stootte Sam de 4 kilo zware metalen bal naar 11.78 mtr. Dat was niet onaardig maar net niet goed genoeg voor een plaats in de wedstrijd. Hij werd uiteindelijk 14e daar waar de eerste 12 atleten doorgingen. Scott Pols had recentelijk zijn PR verbeterd naar 12.08 mtr en wilde graag bij die prestatie in de buurt komen. Dat lukte helaas niet en Scott werd 21e met 11.15 mtr.
Bij het discuswerpen waren de rollen omgedraaid. In de kwalificaties wierp Scott zijn discus net 1cm over de 40 meter. Dat was genoeg voor een plaats bij de eerste 12 en was maar net onder zijn PR. Sam benaderde ook zijn eigen record en kwam met 37.03 mtr op plaats 16 terecht. In de wedstrijd zelf verbeterde Scott zich nog tot 40.16 mtr en werd daarmee 8e van Nederland, een puike prestatie!