Het DVVC  Jan Oomens sr. G-voetbaltoernooi ongekend sportief en gezellig

Na maanden van voorbereiding ging afgelopen zaterdag 6 september op het sportpark Dongekant  van DVVC het derde Jan Oomens sr. G-voetbal-toernooi van start. Maar liefst 22 teams met ieder een eigen begeleider van DVVC werden om 09.30  uur op spectaculaire wijze op het hoofdveld ontvangen met een groot applaus. Ieder team werd voorgegaan  door de mascotte van RKC, stichting Tess, Willem II of de Dirk Kuijt Foundation.

De dag werd geopend namens het comité door Kees van den Bemd.  Hetty Oomens sprak alle deelnemers toe namens de familie Oomens. De wedstrijden gingen iets later dan gepland van start, maar deze achterstand werd later op de dag keurig ingehaald en alles lag op tijdschema of ervoor. Uiteraard kent sportiviteit en plezier bij deze deelnemers geen grenzen. Voor overtredingen moesten de scheidsrechters dan ook bijna niet fluiten.
In de lunchpauze (waarbij de lunchpakketjes werden aangeboden door Jumbo) nam de Dongense zanger Martin de microfoon. Hij maakte er met zijn Hollandstalige songs een groot feest van. De G-voetballers swingden zoals nooit tevoren.
omzgdk23268u3vsp8ptomkrv4
Hierna werd de tweede ronde gespeeld en alles liep soepel en naar tevredenheid van alle deelnemers door. Uit de poule A en B kwamen twee winnaars die tegen elkaar in een finale moesten gaan voetballen om de enorme wisseltrofee. Deze ging tussen TGG Den Bosch en Jeka G-1 uit Breda. Laatstgenoemde won met 1-0 deze eindstrijd. De prijsuitreiking werd gedaan door Hetty Oomens,die voor alle deelnemers een medaille en ook een beker had uit te reiken.
De enorme wisselbeker en de penaltybokaal werd door wethouder van sportzaken van de Gemeente Dongen, Piet Panis aan de winnaars uitgereikt. Heer Panis sprak van een mooi en sportief toernooi waar geen wanklank te horen was. Na een laatste woordje van Kees v.d. Bemd ging iedereen tevreden naar huis. Met tevens de mededeling dat het toernooi volgend jaar 5 september 2015 zal plaatsvinden!
s5kmi0e5gukaastczwq3uyj1g
Uitslagen
Finale voor wisselbeker Jan Oomens sr. G-toernooi : TGG Den Bosch – Jeka G-1  0-1
Winnaar jeugdpoule : CHC Orka
Winnaar penaltybokaal : RKKSV jeugdteam
Tekst: Jan Oomens jr.
Foto’s: Carlinde Photo’s & More