Fitton en van Strien winnen fantastisch evenement

Foto:

Afgelopen zaterdagavond was er de sensationele komst van viif topdarters in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Van Darryl Fitton, Willy v.d. Wiel, Gary Robson en Tony O’Shea was de komst al aangekondigd. Verrassend was, dat ook de sterke PDC-speler Steve West nog aansloot. Vele deelnemers kwamen naar Dongen-Vaart. Zij lieten zich de kans om te loten met of tegen één van deze topdarters niet ontnemen.

Er waren vijf gelukkigen, die met één van hen mocht samen gooien. Drie Dongenaren gooiden samen met een prominent. Johan Smulders gooide samen Gary Robson, Huub Smout vormde een koppel met Willy v.d. Wiel en Dennis van Strien werd door het lot verbonden aan Darryl Fitton. Tony O’Shea gooide samen met Sander van Dongen uit Hank. Steve West kreeg Melroy Klein uit Raamdonksveer als maatje. Jammer was wel dat Steve de wedstrijd moest afbreken, omdat hij ziek werd. De organisatie had het zo geregeld dat iedereen met of tegen een prominent kon gooien. Bovendien werd veelvuldig gebruik gemaakt van de gelegenheid om een leg tegen één van hen te gooien. De prominente darters maakten daar een geweldige show van. 
darts09092
Opmerkelijk was ook dat diverse darters er in geslaagd waren om de leg te winnen. Het toernooi werd gewonnen door Darryl Fitton en Dennis van Strien. Zij troefden de Engelsman Mike Thomas en Ad Timmermans (Dongen) af. Het werd 4-0. In de halve finale wonnen Darryl en Dennis van Gary Robson en Johan Smulders. Het werd een spannende partij, die een benauwde 3-2 overwinning opleverde. Mike en Ad waren hier te sterk voor Kenneth Jansen (Dongen) en Richard Piree (Rijen). In de verliezerronde ging de titel naar Jerremy Everts (Etten-Leur) en Mark van Gool (Rijen). Zij versloegen Tibor Pennings  (Etten-Leur) en Jan Embrechts (Dongen). Het werd 3-0. De ambiance tijdens de wedstrijden werd geprezen. Velen gingen met hun favoriet op de foto. 
De organisatie kreeg lovende woorden over deze zo unieke opzet. De hoogste uitworp ging naar Hans de Jong. Hij gooide al vroeg in de avond 144 uit. Hier kwam niemand meer aan. Velen vonden het evenement zeer de moeite waard. De topdarters waren heel toegankelijk en dat werd alom gewaardeerd. Of er nog een vervolg in zit, dient te worden afgewacht