Dongense Darts Competitie

De eerste competitiewedstrijd stond op het programma. Door het 10-jarig bestaan en feest van de Tobbers zijn er een aantal wedstrijden niet doorgegaan. Maar een aantal teams hebben direct hun stempel gedrukt. Wat te denken van No Skills just luck uit de Eerste Divisie. Maar we starten uiteraard eerst een divisie lager.

HBHB speelde in de Tweede Divisie tegen De Bluffers. HBHB is niet helemaal goed de zomer door gekomen, want team De Bluffers kwam al snel met 6-1 voor. Uiteindelijk werd het 9-4 voor De Bluffers. Ook een 9-4 uitslag in de wedstrijd No Score tegen DVDVD. Na de singles was er nog een 2-2 tussenstand, maar daarna drukte No Score door. Met oa een 180 score voor Stef Mommers werd het dus 9-4 voor No Score. Het Vaartje is ook goed uit de startblokken gekomen. TROTS werd met 8-5 verslagen. Wout Rochat spelend bij Het Vaartje finishte 160. Jac van der Ven ook van Het Vaartje had een 82 uitworp. De Salamander tegen Het Karrewiel 1 is uitgesteld. De Bluffers en No Score delen de kop met beide 9 punten.
Het Karrewiel 13 uitkomend in de Eerste Divisie mocht op de donderdag al aantreden tegen Falcon. Het ging tot het eind gelijk op en de teamronde moest de beslissing brengen. Het was Falcon die deze 1001 als eerste finishte en zo de wedstrijd won met 7-6. 4P was goed van start in de eerste bekerwedstrijd, maar competitie start viel toch wat tegen. Tegen Nie te Pijle was er zelfs nog een 5-3 voorsprong, maar daar bleef het bij voor 4P. Nie te Pijle kon zo de wedstrijd nog met 8-5 winnend afsluiten. New Bundy’s begon vol goede moed aan de wedstrijd tegen No Skills just luck. Maar voor New Bundy’s werd het een koude douche. No Skill just luck scoorde een 11-2 winst. Voor No Skills just luck gooide Justus Heesbeen een 88 finish en Koen Sprangers gooide 101 uit. Mooi(e) laatste tegen Op Dreef 3 werd uitgesteld. Door de 11-2 winst is No Score just luck de koploper.
Gijle Peile dat weer uitkomt in de Ere Divisie ontving Game on. Game on bleek toch wat sterker en won met 9-4 deze  wedstrijd. Mark Lodewijks van Game on scoorde een 180. BSEIDREN speelde in Het Karrewiel tegen De Valk 1. De Valk was een maatje te groot voor BSEIDREN en won met 9-4. Voor BSEIDREN gooide Mark Bakx een 180 score en finishte 105. Voor De Valk pakte Tim Hoevenaars een 180 mee en finishte Kevin Laurijsen 144 en 120. Pijlloos had de pittige opdracht om hun Ere Divisie debuut te moeten beginnen tegen The Dartons. The Dartons leken dan ook op weg om 13-0 te maken, maar Pijlloos scoorde de belangrijke laatste. Maar dus wel een 12-1 nederlaag. Voor The Dartons scoorde Niels Schoormans een 111 finish. Triple Trouble tegen Het Karrewiel 2 en Op Dreef 12 tegen Vrolijke Bull werden uitgesteld. Door de 12-1 winst is The Dartons de koploper.