Arthur Emmen clubkampioen Biljart Café De Valk

Jaarlijks wordt er gestreden om het clubkampioenschap van de biljartteams die zijn gehuisvest in Café de Valk. De biljarters van de 4 teams van de valk en 1 team van de bobo’s namen hieraan deel. In 5 poules werd er gestreden in de voorwedstrijden en na 2 halve finales plaatsten de 5 hoogst geëindigde zich voor de finale. Vorig seizoen ging de titel naar Petra van Dongen die in de poule wedstrijden al werd uitgeschakeld. Opmerkelijk was dat er 2 biljarters van de valk 3 en 2 speelsters van de valk 4 de samenstelling van de finale vormde met Jan Smans.

Na de eerste speeldag waren er 2 koplopers, Corrie Smans en Arthur Emmen hadden beiden hun 2 wedstrijden gewonnen. Jeannette Zonneveld 1 winstpartij maar verloor ook 1 wedstrijd, Martin de Hoogh en Jan Smans waren nog puntloos en uitgeschakeld voor de titel. Op de laatste speeldag ging de eerste partij tussen de puntloze biljarters Martin en jan, Martin won deze strijd in 28 beurten. Arthur won ook zijn 3e wedstrijd tegen Jeannette in 25 beurten, Jeannette was hierdoor uitgeschakeld. Martin won ook zijn 2e partij van de dag en bezorgde daarmee Corrie haar 1e nederlaag in 29 beurten.
Jeannette drukte hierna Jan nog verder op de laatste plaats door te winnen in 32 beurten.
De laatste wedstrijd op de rol ging tussen Arthur, 6 punten en Corrie 4 punten. Bij winst of remise voor Arthur was hij de kampioen, bij winst van Corrie zou er nog een barragepartij volgen. Arthur speelde zijn beste wedstrijd in de finale en won in 18 beurten en werd daarmee ongeslagen kampioen, proficiat. Na afloop reikte Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers en sloot daarmee het biljart seizoen af.
dyf8zuus3x6lxwa6l4feglir2
v.l.n.r. Corrie, , Jeannette, Jan, Martin en kampioen Arthur
v8rplcdglfcc9aorhezt80dgh