Voorbeschouwing UDI ’19 – VV Dongen

Foto:

Eindelijk gaat de bal weer voor het ‘echie’ rollen. VV Dongen kan in het begin van de competitie meteen aan de bak. De seizoenstart is in Uden tegen UDI ’19. Terwijl de voorbereiding van VV Dongen een beetje kwakkelend verliep is het eerste succesje binnen. VV Dongen plaatste zich voor de eerste keer in twee jaar voor de knock-out fase van het districtsbekertoernooi.

Veel is er al over gezegd en geschreven. Het wegvallen van Fatih Kamaci zet trainer Ron Timmers voor een nieuwe uitdaging. Het middenveld heeft een flinke aderlating moeten doen maar dat wil niet zeggen dat daarmee de kwaliteit van het team dusdanig is gezakt dat we ons nu al zorgen moeten gaan maken. In het interview ( te lezen op de website) zegt Ron Timmers dat er meer gevraagd wordt van de jongens:. Compensatie door gedrevenheid, inzet en collectiviteit.
Het zal wennen worden, ja ! Maar ik ben er van overtuigd dat wanneer alle neuzen dezelfde kant opstaan er veel van dit team verwacht mag worden. Het gebeuren op het veld kan nog meer resultaat opleveren als wij als supporters laten zien dat we er achter staan !
Aan de toog bij de Hamse Bok had ik nog een gesprekje met Ferry van Kessel. Hij zit al een aantal jaren in de selectie, maar heeft nooit een basisplaats weten te veroveren.
Wel heeft hij invalbeurten gehad en hij is duidelijk in zijn motivatie naar de club: 
“De selectie behelst drie teams, waarvan de jongens van Dongen 2  en 3 er altijd voor moeten gaan om zichzelf te verbeteren.”  Hij geeft aan dat onderlinge concurrentie een onderdeel van het voetbal is en dat je als selectiespeler daar tegen moet kunnen. 
“Anders moet je in een lager elftal gaan voetballen!”  “Teleurstelling kan je omkeren door mentaal sterker te worden en om in trainingen een extra stapje te doen”
Het zijn woorden van een volwassen vent, die weet hoe het zeilt en zeilt binnen een selectie. Het geeft aan dat VV Dongen kan putten uit een breed scala van jeugdige en wat oudere talenten. Binnen dat gegeven sluiten de jongens vanuit de jeugd aan en die kunnen leren van de ervaring van jongens zoals Ferry, die zelf ook menig teleurstelling heeft moeten verwerken. Hij is na een jaar lang blessureleed weer inzetbaar en wie weet zien we hem nog excelleren in het eerste team.
Zondag dus de ouverture van seizoen 2014 –2015. UDI’19 is niet een tegenstander waar VV Dongen de beste herinneringen aan heeft. De ploeg van Bas Gösgens won vorig seizoen twee maal van VVV Dongen en eindigende op een 5e plaats in de eindrangschikking. De teams ontlopen elkaar voetbaltechnisch niet veel, maar op een of andere manier weten de Udenaren de angel er bij VV Dongen uit te halen. Van de zes ontmoetingen won VV Dongen er slechts een. Drie keer werd er verloren en twee keer werd er gelijkgespeeld. Niet de beste statistieken voor de Geel-Blauwen en daarom des te meer reden om er volle bak tegenaan te gaan !
De bus naar Uden vertrekt om 11.45 uur vanaf het Sportpark. We hopen veel Dongen supporters langs de kant te treffen van het prachtige veld van UDI’19.