Jong ONI geeft overwinning cadeau aan Right’Oh

De eerste wedstrijd waarin het om het echie ging heeft het danig verjongde ONI een onnodige verliespartij op geleverd. Het sterk fysiek spelende Right’Oh was de meerdere van een piep jong ONI dat de doelpunten wel heel makkelijk weggaf en uit eindelijk met een zeer zeker geflatteerde eind uitslag van 1-4 van het veld stapte.

Voordat deze eerste bekerwedstrijd van start ging kregen de manschappen van Trainer Erwin Verheij en leider Erik de Weijer uit handen van Gert Arendse en Robert v Raamsdonk de nieuwe warming-up shirts uitgereikt. Schilders bedrijf G A Schilderwerken gevestigd in de Grutterijstraat 20 te s’ Gravenmoer voor al uw binnen en buiten schilderwerk hoopt met deze handreiking dat een degelijke warming up leidt tot het beoogde eind esultaat.
Ook de Dhr Robert v Raamsdonk hoopt met deze gedane bijdrage dat dit alles leidt tot een succesvol seizoen. Beide heren worden namens alle spelers en begeleiding bedankt voor het gestelde vertrouwen.
Na deze plichtpleging was het woord aan de Oranje/Blauwe brigade en kon het zoals gezegd danig verjongde en op veel plaatsen gewijzigde elftal laten zien wat het in de mars had. Vanaf de start was te zien dat Righ’Oh een team was dat al jaren met elkaar in de 4 klasse zondag speelt en dat het voor ONI nog zoeken was Toch deed ONI niet veel onder voor Right’Oh, men probeerde voetballend de duels te ontwijken en dat lukte soms wel en dan weer net niet. Right’Oh was de ploeg met het meeste balbezit in de eerste 20/25 minuten en het wist terecht na 24 minuten spelen op 0-1 te komen.
Vanaf dat moment liet ONI zien hoe het ook kan spelen en het team creëerde  legio kansen, helaas waren de eerste prima kansen en mogelijkheden niet besteed aan Jelle Horsten en consorten, maar liet Nils Verkooijen zien hoe het wel moest. In de 37e minuut werkte hij met een schiterende knal de bal achter de doelman van Right’Oh na een heerlijke vlot lopende aanval, op dat moment een terechte tussenstand van 1-1 Helaas kwam Right’Oh nog net voor rust op 1-2 na slapjes ingrijpen en kon ONI weer op jacht naar de gelijkmaker.
Dit deed men dan ook direct vanaf het fluitsignaal van de goed leidende leidsman v Wanrooij uit Kaatsheuvel. Het leek even op een kopie van de eerste helft, weer het sterk spelende Right Oh wat de bovenhand had, en ONI dat voetballend de kansjes wist te krijgen. ONI wist niet te scoren maar Right’Oh wel, niet juist ingrijpen was debet aan de 3e en 4e treffer van Right’Oh. In welgeteld 4 minuten liep de ploeg uit Geertruidenberg uit van 1-2 naar 1-4 en ONI stond er beteuterd bij te kijken. Maar toch, en dat doet de ONI mens goed, liet ONI zien dat het niet zomaar meer bij de pakken gaat neer zitten. Integendeel, men richtte zich op en had nadien in een tijdsbestek van 15 minuten de stand een heel ander aanzien kunnen geven.
Opnieuw voetbalde men zich naar enkele geweldige kansen, maar lag de lat een treffer van John Broeders in de weg, al was het dat de via de lat terug het veld inspringende bal volgens John Broeders wel degelijk de lijn was gepasseerd, de aanvraag voor doellijntechnologie is reeds verstuurd.! Ook de goede mogelijkheden voor Jelle Horsten en Erik Rosenbrand smoorde in schoonheid en was het uit eindelijke resultaat voor ONI een 1-4 nederlaag.
Een uitslag die het spel niet helemaal juist verwoord, daar het jonge ONI zeer zeker recht op beter en meer had, maar waar het ook en dat rekend men zich zeer zeker aan, de treffers van Right’Oh wel heel makkelijke weg gaf.
Zoals een spreekwoord luid, goed werk heeft tijd nodig, zo is het ook bij ONI, de jonkies moeten de tijd krijgen om te wennen en om vertrouwen te tanken, en dus krijgt deze jonge groep de tijd en het vertrouwen. Het met vlagen getoonde spel verraadt dat het erin zit en het zal er op den duur uitkomen was de slot conclusie van trainer Verheij. Inmiddels heeft men nu afgelopen dinsdagavond gespeeld tegen HHC’09 voor de 2e bekerwedstrijd en gaat men a.s zaterdag om 17.00 op bezoek bij Viola in Alphen.
PROGRAMMA ONI
 
ZATERDAG 30 AUG
14.45    ONI 2 – SSC
17.00    VIOLA – ONI 1
            SPELLENDAG ONI/sv CAPELLE

MAANDAG 1 SEPT
19.00    ONI D1 – ONI D2
DINSDAG 2 SEPT
18.30    MOERSE B – ONI 2
19.30    ONI C1 – GILZE
WOENSDAG 3 SEPT
19.15    ONI D1 – BOEIMEER
19.00    WSC – ONI D2
18.30    ZUILICHEM – ONI E1
19.00    WSC – ONI E2
DONDERDAG 4 SEPT
19.00    ONI F1 – RAAMSDONK