VV Dongen gaat gezond: Vullen of Voeden!

Foto:

Wat begon met een prikkelende opmerking van Johan Derksen in het tv-programma Voetbal International, is inmiddels uitgerold tot een landelijke campagne om de eet- en drinkcultuur van voetbalkantines in Nederland te veranderen. Genee en Johan Derksen gingen een weddenschap aan: Genee moet vijftig voetbalclubs in 2014 bewegen om een gezonder menu op te stellen. Wilfred Genee ging de uitdaging aan en introduceerde de actie ‘Vullen of Voeden’, waarin hij probeert structureel gezonder eten en drinken op de menukaart van voetbalkantines te krijgen. Ook VV Dongen gaat de uitdaging aan.

Opzet
Voorzitter Angela Jansens legt uit: “Wij zijn  één van de vijftig clubs die zijn aangemeld voor dit project. Voor de duur van de weddenschap van Wilfred Genee en Johan Derksen neemt de club, naast het huidige aanbod, tenminste drie Vullen of Voeden gerechten in het assortiment op. Dit houdt niet in dat alle huidige snacks  worden verbannen. Wél worden drie gezondere alternatieven aangeboden. Je kunt dan denken aan  smoothies, salades etc. Wilfred Genee en het team van ‘Vullen of Voeden’ hebben een pakket bestaande uit kennis, ondersteuning en producten samengesteld waarmee dit nieuwe aanbod kan worden gerealiseerd.”
Bewuste voetbalkantine
Inzet van dit hele project is natuurlijk om meer gezond eten in de voetbalkantine te krijgen, maar er staat nog veel meer op het spel. Op basis van de weddenschap tussen Johan en Wilfred, wordt uiteindelijk een club beloond met een bezoek van Voetbal International, een kooksessie van Johan Derksen, een wedstrijd van het RTL Sterrenteam en als klap op de vuurpijl 15.000 euro(!), beschikbaar gesteld door het magazine van Jamie Oliver, voor het vernieuwen van de keuken in de voetbalkantine. Deze club mag zich na het komend seizoen de meest bewuste amateurclub van Nederland noemen.
Kick off
Op zaterdag 6 september vindt de landelijke Kick-off van Vullen of Voeden plaats. Op die dag worden voor het eerst tenminste 3 van de meer voedzame gerechten in de kantine van VV Dongen geserveerd. Daarnaast wordt op verschillende manieren het project onder de aandacht gebracht. Angela Jansens : “er zijn gezonde hapjes en drankjes te proeven, voor de jeugdspelers wordt een spellencircuit uitgezet, er wordt een filmpje getoond waarin Wilfred Genee het project toelicht, en misschien, heel misschien komt er nog  een bekende voetballer om het project te ondersteunen.”
zaterdag 6 september van 10.00 – 14.00 uur Kick Off Vullen of Voeden! Kijk voor meer informatie, recepten en spelletjes op www.vullenofvoeden.nl. Wie meer wil weten en/of belangstelling heeft om mee te werken in deze gezonde kantine: kan dat laten weten via [email protected]