Damcompetitie gaat weer beginnen

Foto:

In Dongen wordt iedere maandagavond vanaf 20.00 uur gedamd in clubverband. Bij de vereniging Rompa Leder/D.A.M. spelen wekelijks ongeveer 18 dammers met meer of minder ervaring hun competitie. Vanaf 25 augustus begint het nieuwe seizoen. Een ideaal moment om kennis te maken met de vereniging en je kennis van het dammen te laten zien, of om je het spel eigen te komen maken.

De Dongense damvereniging heeft wekelijks de clubavond in café-restaurant De Salamander. Spelers uit Dongen, Rijen, Breda, Oosterhout en Waalwijk treffen elkaar om de krachten onderling te meten. Er zijn beginners, zowel jeugdspelers als  oudere dammers, en ervaren spelers. In een gezellige sfeer worden de wedstrijden gespeeld. Maandag 1 september begint de eerste competitieronde. De vereniging zou het leuk vinden weer enkele nieuwe geïnteresseerden welkom te heten.
In een damseizoen spelen eerst alle spelers onderling tegen elkaar. Vervolgens gaat de bovenste helft van de ranglijst in een tweede ronde elkaar bestrijden, hetzelfde geldt voor de onderste helft. Daarnaast kunnen leden meedoen aan wedstrijden om het Brabants Kampioenschap, zowel in teamverband (Rompa Leder doet met twee viertallen mee), als individueel (Dongen is vanaf zaterdag 6 september de plaats waar dit georganiseerd houdt).
De jeugdafdeling begint weer op maandag 1 september om 19.00 uur.
Wie kennis wil maken met de damvereniging of wellicht vroegere kennis van de sport weer wil gaan toepassen, is van harte welkom vanaf maandag 25 augustus. Voor informatie kan contact opgenomen worden via e-mail [email protected] of telefonisch met de voorzitter Ton Sprangers, 06-23281330.