Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen is Nederlands Kampioen geworden. Dit gebeurde al zonder vaste waarde Dingeman Picocrie. Dingeman heeft aangegeven te stoppen. Jarenlang was Dingeman een rots in de branding voor dit team. Hij haalde zelfs een keer de bekerfinale met zijn team. Een aantal keren werd ook het poule-kampioenschap binnen gesleept. Nu Dingeman stopt, moest er gezocht worden naar een opvolger voor Dingeman. Deze is inmiddels gevonden. Kees Wittens verdedigde al eerder de kleuren van Hultermans. Voor komend seizoen keert hij weer terug op het oude nest. Het team is erg ingenomen met de komst van Kees. Het zal er alles aan doen om samen met hem klassenbehoud veilig te stellen. Dat zou op zich al een heel mooie prestatie zijn. 

dingeman
Dingeman Picocrie

Biljartsport districtscompetitie driebanden-klein:
Jos Brouwers Schilderwerken geen kampioen
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen met 27-28 van team de Hoef uit Tilburg. In de eerste partij had reserve Leo Loonen een slechte start. Hij herstelde zich prima, maar kwam aan het einde toch nog één luttele carambole te kort. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0,538. In de tweede partij pakte Embert Broekhoven de winst wel. Hij kwam uit op het moyenne van 0.543. Zijn opponent kwam echter maar drie caramboles te kort. In het duel der kopmannen, had Ad Faro zeker kans op winst. In de slotfase staakte echter de productie. Hij kwam aan het eind vier caramboles te kort. Een paar dagen later pakte de medekoploper 28 punten, waardoor het kampioenschap met slechts één punt verschil aan de neus van team Brouwers voorbij ging. 
’t Vaartje sluit af met winst
In Oosterhout won team ’t Vaartje met 29-27 van team de Eekhoorn uit Tilburg. Hoef uit Tilburg. In de eerste wedstrijd pakte Jan Smeekens de winst in een tropische omgeving. Jan kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.500 precies. Reserve Leo Loonen werd getrakteerd op een grote achterstand. Geleidelijk knokte hij zich terug in de wedstrijd. Hij kreeg zelfs uitzicht op de winst. Met nog één carambole te gaan kon hij echter enkele kansen niet benutten. In de laatste partij een sterke start van Frans Kemmeren. Daarna stevende zijn tegenstander hem echter voorbij. Frans hiel het hoofd koel en kwam weer terug in de partij. In de na-beurt wist hij alsnog een gelijkspel te bewerkstelligen. Door dit resultaat is het team wat vrijwel de gehle competitie onderaan stond er toch in geslaagd om van deze laatste plaats af te komen.