Wiily van den Wiel winnaar Open Falkie

Zondag 6 juli j.l. vond voor de 17e keer Open Falkie plaats in Café De Valk.Er werd gespeeld om het single gemengd,en koppelkampioenschap, voor het damestoernooi was er geen belangstelling. De opkomst was nog netjes te noemen, ondanks de warme temperaturen. Verleden jaar ging de titel naar Roger Janssen (single), en Roger Hellebrand en Benito van de Pas (koppels). Roger Hellebrand was afwezig, Benito koppelde nu met Willy van de Wiel. Roger Janssen was wel aanwezig om zijn titel te verdedigen. Het koppeltoernooi werd verspeeld in poules, het single toernooi  k.o. De toernooien hadden daarnaast een winnaars en verliezersronde. Er werd gestart met de koppelwedstrijden.

Door halve-finale winst op Wesley Schols en Berry van Peer werden Willy van de Wiel en Roger Hellebrand finalisten. In de andere halve finale wonnen Tony Martinez en Danny Schellekens van Roger Janssen en Patrick Bulen. In de finale wonnen Willy en Roger met 5-3 cijfers, en daarmee het kampioenschap, Benito verlengde dus zijn titel.
dq1v1ck56usg9cw14iyiw3zsb
v.l.n.r. Tony, Willy, Danny en Benito
Arnold Paap en Paul Maes wonnen in een geheel Belgische finale van de verliezersronde met 3-1 van Guido Haest en Graeme Hall.
xjtdidrkipec70eehyuayprtg
v.l.n.r. Paul, Guido, Graeme en Arnold
De hoogste uitworp werd behaald door Roger Janssen met een perfecte 170 finish.
Paul Maes gooide 160 uit, Mark van Gils 120, Tony Martinez 116, Willy van de Wiel 112 en Guido Haest 102. Hierna gingen de singles van start. Benito van de Pas ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Danny Schellekens, Carlo van Cleef, Tony Martinez en Roger Janssen. Ook Willy van de Wiel plaatste zich voor zijn 2e finale door te winnen van Jurgen Evers, Mark Bakx, Graeme Hall en Ad Timmermans. In een prima finale wist Willy met 6-4 te winnen en pakte de titel bij de singles, en daarmee dus de dubbel.
l9x507klac75tckxquan9bug2
v.l.n.r. Ad, Roger, Benito en winnaar Willy
Michael Smout won met 4-0 de finale van de verliezersronde tegen Danny Schellekens.
plptokwquqqdlgl4rna3q8hhv
Michael en Danny
De prijs voor de hoogste uitworp ging naar Willy van de Wiel met 156, Willy gooide ook nog 150 uit. Verder de volgende uitworpen, Patrick Bulen 121, Benito van de Pas 116, 108 en 106. In totaal werd er 60 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een consumptie.
Benito van de Pas scoorde er 9, waaronder de 22.400e 180 in de valk, goed voor een extra prijs van 25 euro. Willy van de Wiel en Roger Janssen scoorde er 7, Tony Martinez had er 5.
4x 180 was er voor Kylle Schrijvers, Mark van Gils, Wesley Schols en Jaimy van Bavel.
2x 180 voor Paul Maes, Jurgen Evers, Dirk Beni en Arnold Paap. 1x 180 was er voor Mark Bakx, Robin Huysmans, Corné van Mastrigt, Michael Smout, Peter van Gils, Toon van Peer, Graeme Hall en Ralph van der Linden.
De uitslag:
WINNAARS SINGLE –                 WINNAARS KOPPELS 
1. Willy van de Wiel   € 200          1. Benito van de Pas  – Willy van de Wiel    € 100
2. Benito van de Pas  € 100          2. Tony Martinez – Danny Schellekens         € 70
3. Roger Janssen         €  50           3. Wesley Schols – Berry van Peer                   €  40
Ad Timmermans          €  50           Roger Janssen – Patrick Bulen                         €  40
5. Tony Martinez                               5. Kylle Schrijvers – Lesley Clarisse
Berry van Peer                                        Jaimy van Bavel Mark Bakx
Graeme Hall                                              Ronny Evenepoel – Dirk Beni
Jaimy van Bavel                                      Carlo van Cleef – Michael Smout
VERLIEZERS SINGLE                      VERLIEZERS KOPPPELS.         
1. Michael Smout       € 30            1. Arnold Paap – Paul Maes                          € 30
2. Danny Schellekens € 10          2. Guido Haest – Graeme Hall                      € 20
3. Ramon Bressers                           3. Mark van Gils – Kai de Vos
Guido Haest                                            Peter van Gils – Corné van Mastrigt
——————————————————————–
ZATERDAG 12 JULI RANKINGFINALE DARTS IN CAFÉ DE VALK.
 
a.s. Zaterdag 12 juli vindt in Café De Valk het hoogtepunt plaats van het afgelopen seizoen.
Op die dag wordt dan de rankingfinale verspeeld. De prijzenpot gevuld met bijna € 2000.
De 8 beste spelen om 70% van de prijzenpot de nummers 9 tot en met 16 verdelen de overige 30%. Er wordt gespeeld in poules waarna de beste 2 uit iedere poule doorgaan voor de ereplaatsen. Dongen is wederom goed vertegenwoordigd met Dennis van Strien, Mark Bakx en Jurgen Evers. Voor de winnaar ligt een bedrag van  € 350 te wachten. Voor de plaatsen 9 tot en met 16 zijn Mick Hoevenaars, Martin Evertse, Dennis Hendrickx, Ad Timmermans, Robin Huysmans en Vincent Schellekens de Dongense kanshebbers.
De winnaar van dit toernooi strijkt ook nog € 115 op. Iedereen is verder verzekerd van een geldprijs in deze finale. De finale neemt een aanvang om 13.30 uur, supporters zijn uiteraard van harte welkom om de Dongenaren te steunen.