Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Vorige week melden we al dat team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen Nederlands Kampioen is geworden van de tweede divisie. Tegen B.V. Sprundel werd gelijk gespeeld. De winst werd gepakt door het surplus aan gemaakte caramboles. Nu zijn ook de exacte cijfers bekend. In de eerste partij pakte Willie Damen de winst in slechts 48 beurten. In de tweede helft liep Willie weg van zijn opponent. De uitslag was 35-24. 

Willie speelde een degelijke partij en kwam uit op 0.29. Voorts stond hij elf caramboles in de plus. Hierna kwam Bart Hultermans in de biljartarena in Nieuwegein. Lange tijd een gelijk opgaande strijd. In de slotfase moest Bart zich echter gewonnen geven het werd 34-35 in 78 beurten. Het aantal beurten geeft aan dat er veel druk op deze partij zat. Er moesten nog twee spelers aantreden. Bovendien was er qua caramboles een plusscore van 10. Ëén winstpartij en een verliespartij met minder dan tien of minder caramboles verschil zou voldoende zijn. Toch zag het hier aanvankelijk niet naar uit. 
Kopman Jack Wijnen speelde weliswaar bekwaam naar de winst in maar 30 beurten.Hij won afgetekend met 23-40. Hij liet het fraaie gemiddelde van 1.333 voor zich noteren.Dit gaf Daniël v.d. Geld op de andere tafel nog meer lucht. Daniël had een moeizame start. Daarna kwam hij echter voortreffelijk terug. Hij verloor met 31-40 in 51 beurten. Het is gelijk. Beide teams hadden twee wedstrijden gewonnen. Het aantal gemaakte caramboles is dan beslissend. Team Hultermans had 18 caramboles meer gemaakt en werd hierdoor Nederlands Kampioen. Een voortreffelijke prestatie. 
barth2
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Jos Brouwers Schilderwerken aan de leiding
In sportcafé ’t Vaartje is team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen aan de leiding gekomen door een mooie 26-18 overwinning op naaste concurrent de Eekhoorn. Reserve Leo Loonen startte met verlies. Hij zag zijn opponent in maar 29 beurten finishen. Met het gemiddelde van 0.689 kan Leo tevreden zijn, met het resultaat waarschijnlijk iets minder. Daarna was Embert Broekhoven aan de beurt. In maar 39 beurten bereikte Embert de finish. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.794. Hiermee liet hij zijn tegenstander volstrekt kansloos. In de laatste partij pakte ook kopman Ad Faro de winst. Hij had slechts 40 beurten nodig en kwam uit op het prima moyenne van 0.825. Ook hij liet zijn tegenstrever volstrekt kansloos. Door dit geweldige resultaat staat team Brouwers nu aan de leiding met zes punten voor op team de Eekhoorn. 
Gelijkspel voor ’t Vaartje
In Oosterhoud speelde team ’t Vaartje gelijk tegen team d’n Ondeugd. In de eerste partij won kopman Piet Kamp. Piet speelde degelijk en sleepte op deze wijze de overwinning in de wacht. Hij zette hiermee de toon. In de tweede partij werd Jan Smeekens op een behoorlijke achterstand getrakteerd. Jan knokte zich weer formidabel terug in de partij. Aan het eind kwam hij slechts één luttele carambole te kort. In de laatste partij was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Frans Kemmeren moest uiteindelijk een kleine nederlaag incasseren. Aan de meet kwam hij slechts twee caramboles te kort. Door dit resultaat heeft team ’t Vaartje afstand gedaan van de laatste plaats. 
Aankondigingen:
Jos Brouwers Schilderwerken thuis
Op dinsdagavond  15 juli speelt team Jos Brouwers Schilderwerken de laatste wedstrijd van het seizoen. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team de Hoef uit Tilburg. Team Brouwers kan bij een goed resultaat kampioen worden. Het team bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.