Team Bart Hultermans Nederlands Kampioen

Foto:

In Nieuwegein, in sporthal Merwestein, is team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen Nederlands Kampioen geworden van de tweede divisie. Tegen B.V. Sprundel werd gelijk gespeeld. De winst werd gepakt door het surplus aan gemaakte caramboles.

In de eerste wedstrijd won Willie Damen van Jack v.d. Steen. Het was een gelijk opgaande strijd. In de tweede helft sloeg Willy toe> Hij won afgetekend met 11 caramboles verschil: 35-24 in 47 beurten. Daarna moest Bart Hultermans aantreden. Bart bouwde in de slotfase een kleine voorsprong op. Het was duidelijk dat de spanning een belangrijke rol speelde in deze cruciale partij. Met nog één carambole te gaan kreeg Bart een mooie kans om de wedstrijd uit te spelen. Dit lukte echter niet. Ook in de na-beurt miste Bart jammerlijk. Het goede nieuws was echter, dat team Hultermans met nog twee wedstrijden te gaan 10 caramboles meer had gehaald. Daarna traden kopman Jack Wijnen en Daniël v.d. Geld tegelijk aan. Bart moest het opnemen tegen de ook in Dongen-Vaart niet onbekende Henriek Hanegraaf. Jack scoorde er lustig op los met serietjes van zes en vijf. Hij sloeg al snel een flink gat. De voorsprong gaf hij niet meer uit handen. In maar 30 beurten was Jack bij de finish. Hij kwam uit voor het zeker op zo’n kampioenschap indrukwekkende moyenne van 1.333. 
Op de andere tafel had Daniël zich gefocused op het feit dat hij met tien of minder caramboles mocht verliezen. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Hij werd op een forse achterstand gezet. Hij knokte zich formidabel terug. Toen de dertig caramboles gepasseerd waren, kon hij constateren dat hij geslaagd was in zijn missie. Twee jaar geleden werd team Hultermans tweede op het Nederlands Kampioenschap. Deze keer werd de titel weer wel gepakt. Team Hultermans kan terug kijken op een geweldig seizoen. Bijzondere prestatie is dat kopman Jack Wijnen geen enkele wedstrijd verloor. Hij had dus een belangrijk aandeel in het kampioenschap. Volgend jaar speelt team Hultermans weer in de eerste divisie.