Jeugdkamp DVVC 2014 weer geslaagd

Vrijdag 20 juni was de dag waar veel jeugdleden van DVVC lang naar hadden uitgekeken. Het begin van het jaarlijkse voetbalkamp weekeinde!  De teamindeling stond dit jaar in het teken van het WK. Zo kwam het dat in het Sparrenhof te Tilburg een team uit Honduras, Costa Rica, Ghana, Japan, België en Ecuador om de eer gingen strijden. Na het touwtrekken werden de landsvlaggen geschilderd, waarna een tocht door het bos werd gelopen. Eenmaal terug bij de slaapplaats en na het eten van een heerlijk broodje knakworst volgde het onontkoombare kussengevecht voor het slapen gaan

Zaterdagmorgen waren er 6 jongens en 2 leiders al vroeg wakker, die gingen terwijl de rest nog op een oor lag, een sportief rondje joggen door het bos. Toen iedereen tenslotte wakker was volgde bij het beroemde ‘bankje’ een stevige warming up. Pas daarna was het tijd voor het ontbijt. Voordat er een toernooitje gespeeld werd, werden eerst de vlaggen gehesen. Na 3 voetbalspellen bleek Costa Rica uiteindelijk de sterkste  door in de laatste wedstrijd het blokjesvoetbal te winnen van Honduras. Na het middageten volgde een parcours met een 6tal voetbalspellen waarbij elke speler van het team punten kon score. Ook op het sportveld was een parcours waarbij enige acrobatiek zeker vereist was. Elkaars hand vasthoudend en slingerend tussen paaltjes, op je knieën je voorgangers enkels vasthoudende, over hekjes springend en onder netten door kruipend om daarna ook nog een torentje bouwen, dat viel niet mee. 
g5nlisrg8gw1ju7g19tcdtee3
En dan komt er plots een motorrijder in het bos voorbij. Is het een hint? ’s Avonds werd er in het bos nog een speurtocht gelopen waarbij letters van dieren een grote rol speelden. Hier moest een woord mee gevormd worden dat iets met de motorrijder te maken had. Rachel in ’t Groen en Jenna Timmermans wisten als 1e het woord te raden: Drugsbendes. ’s Avonds heel laat, of was het al vroeg in de nacht(?) stond de beroemde spooktocht op het programma. Uiteraard mochten de kinderen zelf kiezen of ze de gehele tocht, of alleen de ‘nachtwandeling’ tot aan het ‘bankje’ mee liepen. Sommigen bleven daarom achter en sommigen liepen de tocht heel stoer en dapper mee, terwijl anderen het toch wel best eng vonden. Daarna was het toch echt het einde van een enerverende zaterdag en tijd om het bed op te zoeken. 
sk9wbyc4xhnkwod1xrws3b537
Zondagmorgen is altijd opruimdag om daarna nog even lekker rustig in de speeltuin of gewoon buiten bezig te zijn. Na het ontbijt werd het spel British Bulldog gespeeld waarbij Sijmen Doorakkers (C1) moeilijk te pakken was. Gelukkig was daar Theun Doolaege (E1) die er voor zorgde dat Sijmen uiteindelijk gepakt werd door hem met een sliding neer te halen. Als laatste spel was er na de frietjeslunch nog een speurtocht waarbij enige kennis van het Nederlandse elftal zeker vereist was. Zo moest je de namen van de spelers weten of de clubs waar ze voetballen, omdat er steeds 1 letter gevraagd werd. Dan weer de 1e letter van de club, dan weer de 12e letter van een naam enz. Zo kreeg je 14 letters die ook weer een woord vormden. Geheel in stijl was de uitkomst: Wereldkampioen. 
Met het laatste spel, het zingen van het Wilhelmus, een dankwoord aan iedereen die dit weekeinde tot een grandioos succes heeft gemaakt en het strijken van de vlaggen is een einde gekomen aan dit geweldige weekeinde. Maar niet getreurd: de datum voor volgend jaar ligt al vast! We hopen dat vele dan weer van de partij zijn. Dus…jeugdleden van DVVC … Tot het volgende voetbalkamp! 
o3n86j6qddy2abasxzygh8dyb
DVVC is niet alleen voetbal. DVVC organiseert veel activiteiten voor haar jeugdspelers, het voetbalkamp is daar slechts één voorbeeld van. Houd je van voetbal, van sportief bezig zijn, samen met je teamgenoten meedoen aan allerlei activiteiten en evenementen,  kom dan eens kijken en meedoen met de trainingen bij DVVC! Deze starten weer in de laatste week van de zomervakantie. Voor meer info en precieze tijdstippen zie: www.dvvc.nl
Foto’s: Carlinde Photo’s & More