Dongense Darts Competitie

Speelronde 14 en het einde van de Zomercompetitie darts 2014. De kampioenen zouden nu allemaal bekend moeten zijn, maar in 2 van de drie divisies is dat toch niet het geval. De Bluffer waren inmiddels al uitgespeeld in de Tweede Divisie. Hoe was de stand ook alweer. Het Karrewiel 13 had 4 punten voorsprong op No Skills just luck en 6 op Young Falcon. Young Falcon ging op bezoek bij No Score.  De eerste wedstrijd eindigde in een dikke overwinning voor Young Falcon.

Winst was er opnieuw, maar het was een 7-6 deze keer. No Skills just luck speelde tegen HBHB. Zou er een 7-e overwinning op rij inzitten?  Zowel in de singles en koppels werden de meeste punten binnengehaald door No Skills dat de wedstrijd dan ook won met 10-3. Zaak dus voor Het Karrewiel 13 om minstens 7 punten binnen te halen voor het kampioenschap. Maar tegen Het Vaartje is nooit makkelijk en zeker niet als er al 3 singles worden verloren. In de koppels herpakte Het Karrewiel 3 zich, maar de wedstrijd eindigde in een 7-6 winst voor Het Vaartje. Dus voorlopig geen champagne voor Het Karrewiel, maar een gelijke stand met No Skills just luck. Dit betekent een beslissingswedstrijd tussen Het Karrewiel 13 en No Skills just luck op Donderdag 3 Juli. Voor Young Falcon rest er niks anders dan plaats 3. De 180 teller is blijven staan op een totaal van 10.
Vrolijke Bull is de kampioen in de Eerste Divisie. Eigenlijk ging het onbedreigd naar de titel, maar De Tobbers zullen zich nog wel een keer achter de oren krabben! Waar Nie te pijle al klaar was deze competitie speelde Pijlloos om des keizers baard tegen New Bundy’s. Pijlloos won nipt met 7-6. Herman Anders van New Bundy’s scoorde een 98 finish. Vrolijke Bull speelde zelf tegen Het Karrewiel 2. Tot aan de koppels tac/tic ging het gelijk op, daarna was het toch Het Karrewiel dat gas gaf. 9-4 de winst voor Het Karrewiel 2. De Tobbers gingen waarschijnlijk op pad met het idee dat er toch geen mogelijkheid meer was op de titel. In de wedstrijd tegen 4P kwam het nog wel tot winst, maar bleef het bij een 6-7. Was als er bv een punt of 4 meer werd gehaald of eerder in het seizoen niet werd verloren van 4P? Maar wat als telt niet in de sport en dus is Vrolijke Bull kampioen geworden met 4 punten voorsprong op De Tobbers. Het Karrewiel 2 is de nummer 3. De 180 teller is geëindigd op een totaal van 16. 
Triple Trouble had zomaar de nieuwe kampioen kunnen zijn in de Ere Divisie. 11 punten tegen Game on waren voldoende geweest. Maar het werd een moeizame wedstrijd op de Donderdag en Game on pakte zowaar de winst met 7-6. Jurgen Evers van Triple Trouble scoorde wel een 180 en een 114 finish. The Dartons deed eigenlijk wat het moest doen. Proberen alles uit de kast te halen in de wedstrijd tegen BSEIDREN. Na een 2-2 tussenstand werd het toch een prima 9-4 winst voor The Dartons. Misschien ook wel genoeg voor plaats 2. Gijle Peile snakte naar het zomerreces. Voor de derde week op rij werd slechts 1 punt binnen geharkt. Op Dreef 12 won met 12-1. Maar in de ‘driving seat’ zit toch De Valk. Met nog een inhaalwedstrijd te gaan tegen Op Dreef heeft het aan 10 punten voldoende om kampioen te worden. De 180 teller staat nu op een totaal van 60. Komende vrijdag is de prijsuitreiking van de Zomer Competitie 2014 in De Valk. Eerst is er een gratis single toernooi waar alle ingeschreven spelers van de DDC aan mee kunnen doen. Dat toernooi start om 19:30.