Selectie vv Dongen begonnen aan voorbereidingen nieuw seizoen

Foto:

,,Ik wens een ieder een fijne vakantie, lekker uitrusten zodat je 29 juli fit de eerste training op sportpark De Biezen kunt beginnen.” Met deze woorden sloot trainer Ron Timmers zijn uiteenzetting richting het nieuwe seizoen af. De selectie van Dongen, spelers van Dongen 1, 2 en 3, bestaat komend seizoen uit 53 spelers. Er zijn een aantal spelers vertrokken, maar er zijn er ook weer teruggekeerd op het oude vertrouwde Dongen nest. Daarnaast kijkt de technische staf van Dongen met een dankbare blik richting de jeugdafdeling. Zes A-spelers zijn van nu af senior en hebben zich bij deze selectie gevoegd. Zoals een echte sportman betaamt, zullen deze 53 spelers gaan strijden om een plaats op het hoogste plan, het basisteam. Of dit nu Dongen 1, 2 of 3 is, dat is afhankelijk van de persoonlijke kwaliteiten.

Meer met elkaar bezig zijn!
De avond werd geopend door Ton Jansens, bestuurslid technische zaken. ,,Deze kennismakingsavond is inmiddels een traditie geworden binnen onze club.” Hij stelde hierna de ‘echte’ nieuwelingen voor en de ‘thuiskomers’ werden welkom geheten. Voorzitter Angela Jansens memoreerde het afgelopen seizoen nog maar eens. ,, Dongen 1 komt 1 doelpuntje tekort om de finalewedstrijd richting topklasse. Dongen 2streed in de bovenste regionen mee maar moest zijn meer erkennen in OJC Rosmalen. Dank zij het behalen van een periodetitel is deelname aan het grote bekertoernooi veilig gesteld. Na twee kampioenschappen op rij heeft Dongen 3 bewezen ook prima in de 1e klasse te kunnen acteren. Het behalen van een periode gaf geen recht om na competitie te spelen omdat dit elftal niet verder mag/kan promoveren.” En uiteraard was de voorzitter zo trots als een pauw met de nieuwe hoofdsponsor ING. ,,Er zal veel oranje op ons sportpark gaan wapperen aan de vlaggenmasten.” Daarna was het woord aan Ron Timmers de eindverantwoordelijke technische man van de hoofdmacht.
Hij legde luid en duidelijk uit wat zijn ambities het volgend seizoen zijn. ,,Wij hebben ons te kort gedaan om niet te promoveren. Drie man in een keer missen was het afgelopen seizoen te veel. Als club zijn er goede zaken gedaan, waardoor er nu een bredere selectie is. Er zijn jongens weggegaan, die zijn buiten de boot gevallen. Aan de nieuwelingen is het te laten zien hoe goed zij zijn.” ,,Komend seizoen moeten wij 10 tot 20 % extra gaan brengen. Wij moeten progressie blijven maken! 29 juli gaan we beginnen met trainen. Zes weken voorbereiden om er vanaf dag 1 te staan! Het mag niet gebeuren als vorig seizoen. Wij moeten meer met elkaar bezig zijn. De beste speelt, van daaruit gaan we resultaten behalen. Besteed in deze vakantieperiode alle aandacht aan het thuisfront. Straks zal dat minder zijn omdat je op dit niveau wilt voetballen!”
Medische staf: regels zijn regels
Wim IJpelaar sprak namens de medische begeleiding. Het wordt zijn zesde seizoen bij Dongen. Hij is niet alleen verzorger, maar ook de hersteltrainer. Als loop- en stabilisatietrainer neemt IJpelaar de warming-up voor zijn rekening. Verder neemt hij de training van spelers over die niet aan de groepstraining mee kunnen doen. Via de medische staf van Dongen ( Wim IJpelaar, Jose Timmermans en fysiotherapeut Lieske Willemsen) zijn er korte lijntjes gelegd met Medifit Dongen en de afdeling Orthopedie van het Tweestedenziekenhuis in Tilburg. Daarnaast is er de komende maanden gelegenheid om de basisconditie op peil te houden in de fitness ruimte van De Vennen.
Peter van Vugt, nieuwe assistent
Peter van Vugt is 45 jaar, getrouwd en ruim twaalf jaar in het trainersvak werkzaam. ,,De rol van assistent ligt mij wel.” Hij neemt de rol van Mart van Bree over. Van Bree is vanaf volgend seizoen hoofd jeugdopleidingen naast zijn rol als trainer van de A1. 
Nieuwe spelers selectie vv Dongen:
Jamil Kools (DESK), Rik Vervaart (Willem II beloften), Ferdie Verhoofstad (Achilles Veen) en Angelo Claassen (EHC, ’t Zand).
Terug van weggeweest: Jan jr. Gerrits (ooit als jeugdspeler begonnen bij vv Dongen. Nu via NAC A-jeugd naar Dongen), Thomas Mertens (Uno Animo), Rob Roovers (Uno Animo), Rik Vermeulen (Uno Animo), Jelle Stokx ( was vv Dongen, nu na 3 jaar weer terug).
Overgekomen van de A-jeugd: Lucas Barbosa Brito, Tom Kolkert, Rick Mulder, Tom Roovers, Martijn Veldman en Sefa Yalcindag.
De eerste training voor de selectie is gepland op 29 juli. 
7 september is de competitiestart. 
Tekst: Piet Scheepers. 
Foto:  de drie nieuwelingen: vlnr. Rik Vervaart (Willem II beloften), Jamil Kools (DESK) en Ferdie Verhoofstad (Achilles Veen). Angelo Claassen (EHC en ’t Zand) was deze avond verhinderd.