Wetsteijn Masters Driebanden

Ook dit jaar werd er weer gespeeld om de titel WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN. Horeca Dongen organiseerde wederom dit toernooi, de wedstrijden werden afgewerkt in de volgende café ’s, Het Vaartje, D’ouwe Sok en De Valk. Het toernooi werd voor de 26e keer verspeeld. Dankzij de bereidwillige financiële medewerking van “WETSTEIJN AMUSEMENT” hing er ook dit jaar weer een mooie prijzenpot aan het toernooi.

Na voorwedstrijden kwart en halve finale werd op zaterdag 21 juni de finale verspeeld in café de valk. De beste 5 uit de halve finale gingen strijden om de felbegeerde titel.
In deze finale moest Cees Sprangers 12 caramboles en Dré van den Bosch 6 caramboles zien te halen. De overige 3 spelers Toon van der Horst, Arthur Snoeren en Henk IJpelaar moesten 8 caramboles maken. Onder kundige leiding van Toon van Spaandonk, Toon Broeders, Cees Claasen en Henk Driessen werd de finale gestart. In de 1e wedstrijd winst voor Cees Sprangers tegen Toon van der Horst in 17 beurten. Arthur Snoeren begon ook met winst tegen Dré van den Bosch in 16 beurten. Henk IJpelaar kwam voor het eerst aan tafel tegen Toon van der Horst, Toon won deze partij in 12 beurten. Cees Sprangers won ook zijn 2e partij tegen Dré van den Bosch in 8 beurten. Henk IJpelaar klopte hierna Arthur Snoeren in 19 beurten. Toon van der Horst onderstreepte zijn prima vorm en won in 11 beurten van Dré van den Bosch.
Cees Sprangers kwam door winst op Henk IJpelaar in 13 beurten al uit op 6 punten. De enige concurrenten voor Cees speelden hierna tegen elkaar, Toon van der Horst won in 11 beurten van Arthur Snoeren, hierdoor ook Arthur uitgeschakeld voor de titel. Met 6 punten moest Toon nu de laatste wedstrijd af wachten. Dré van den Bosch haalde zijn eerste puntje tegen Henk IJpelaar in 26 beurten. De laatste wedstrijd van de dag ging tussen Cees Sprangers en Arthur Snoeren, bij winst of remise was Cees de nieuwe kampioen. Bij verlies zou er nog een barrage partij volgen tegen Toon van der Horst. In 21 beurten klaarde Cees ook dit karwei en werd ongeslagen kampioen, proficiat. Het was precies 10 jaar geleden dat Cees deze titel ook wist te winnen.
cbyjrirb3y2u848r46oohqa2h
v.l.n.r. Dré, Arthur, Toon, Henk en kampioen Cees

Na passende dankwoorden aan alle medewerkenden werd het toernooi door wedstrijdleider Jan Smans afgesloten, en werd iedereen weer uitgenodigd voor de 27e editie van 2015.
Een bijzonder dankwoord was er voor WETSTEIJN amusement voor de financiële injectie,
en de garantie dat de sponsoring ook gegarandeerd is voor de komende jaren.
roprub3gayfb7grd86ehxl1lt