Dongense Darts Competitie

Ronde 13 van de Dongense Darts Competitie. De competitie loopt op z’n einde. Hierna is er nog 1 complete ronde. Dus voor de teams die bovenaan staan is het zaak dat nog zeker een week vol te houden. En dat geldt dus ook voor Het Karrewiel 13 in de Tweede Divisie. Het Karrewiel moest uit bij HBHB. De eerste ontmoeting werd net gewonnen. Maar HBHB kon weinig tegenstand bieden en Het Karrewiel behaalde dan ook een grote overwinning. 11-2 de winst.

Zaak voor Young Falcon om in de buurt te blijven. Thuis tegen No Skills just luck is geen makkelijke om een grote uitslag neer te zetten. En na een 2-2 tussenstand gingen de eerste 3 koppels ook nog naar de tegenstander. Young Falcon herstelde zich wel, maar No Skill just luck ging wel met een 7-6 overwinning aan de haal. Justus Heesbeen van No Skill just luck scoorde een 180. De Bluffers konden wel een overwinning gebruiken. 5 verliespartijen op een rij, maar nummer 6 bleef gelukkig achterwege. Tegen No Score was daar de overwinning met 10-3. Het Vaartje was deze ronde vrij. De 180 teller is gestegen naar 10. Het Karrewiel 13 heeft 4 punten voorsprong op No Skills just luck en 6 punten Young Falcon. 
Vrolijke Bull heeft een comfortabele voorsprong in de Eerste Divisie en het moet wel gek lopen wil dit misgaan. Maar in de derby tegen De Tobbers ging het niet vanzelf. Via 2-2 en 4-4 sloeg Vrolijke Bull toch een klein gaatje en won zo met 7-6 de wedstrijd. Voor De Tobbers scoorde Edwin Proosten een 180. Voor New Bundy’s was het weer feest. De tweede overwinning werd binnengehaald. 4P kwam overigens met 5-1 voor en verloor alsnog met 8-5! Nie te Pijle speelde tegen Pijlloos. De eerste ontmoeting werd een 8-5 winst voor Nie te Pijle. Zouden ze dat kunnen herhalen. Pijlloos nam wel een 3-1 voorsprong na de singles, maar Nie te Pijle was niet onder de indruk. Uiteindelijk werd het dus weer een 8-5 winst met een 180 score van Wim Netten. Het Karrewiel 2 was deze ronde vrij. De 180 teller staat op 16. Vrolijke Bull heeft 17 punten voorsprong op De Tobbers, maar De Tobbers hebben nog 2 wedstrijden te spelen. Nie te Pijle dat is uitgespeeld staat op een derde plaats.
Het slot van de Ere Divisie gaat een heel spannende worden. Waar de andere jaren de kampioen al vaststond is dat nu zeker niet. De beste papieren zouden zomaar voor Triple Trouble kunnen zijn. Uit bij Op Dreef weet je eigenlijk al wel dat het een 7-6 of een 6-7 wordt. En dat gebeurde dan ook. De singles en tac/tic koppels waren in het voordeel van Triple Trouble en de koppels 501 waren voor Op Dreef. Uitslag 7-6 voor Triple Trouble. Johan Smulders van Op Dreef finishte 146. De Valk 1 nam het op tegen BSEIDREN. De wedstrijd was redelijk in evenwicht, maar door een demarrage op het einde won De Valk toch nog met 8-5. Bas van de Borst van De Valk scoorde een 180. The Dartons is ook nog niet kansloos voor de titel. Tegen Gijle Peile moest er dan wel flink gewonnen worden. Dat gebeurde dan ook, want Gijle Peile haalde slechts 1 punt. 12-1 de winst voor The Dartons. Game on was deze ronde vrij. De 180 teller staat op 59. Triple Trouble heeft 3 punten voorsprong op De Valk en 5 punten op the Dartons. 
Er zijn nog een aantal wedstrijden niet gespeeld. Het is wel belangrijk deze voor het einde van de competitie gespeeld te hebben voor een zo eerlijk verloop van de competitie.