Afscheidwedstrijd Manuel de Ceuster en Mathieu Kops bij VV Dongen

Foto:

Hoewel het seizoen inmiddels is afgelopen, vindt er zondag 22 juni nog een bijzondere wedstrijd plaats op sportpark VV Dongen. Twee Dongenspelers in hart en nieren krijgen een afscheidswedstrijd aangeboden nu er een einde is gekomen aan hun actieve loopbaan in Dongen 1.

Manuel de Ceuster, nam eind vorig seizoen al afscheid, maar door een vervelende blessure niet op een manier zoals hij wilde, en zoals hij ook verdient. Manuel kwam in 2005 naar VV Dongen. In acht seizoenen groeide hij uit tot een echte ‘Dongen’ man. Hij was jeugdtrainer, maar vooral bepalende speler en aanvoerder van Dongen 1. Manuel behaalde in zijn periode bij VV Dongen maar liefst vier prijzen met als absoluut hoogtepunt het succesjaar 2010 waarin het kampioenschap, de landelijke amateurbeker en de promotie naar de hoofdklasse werd behaald. Gelukkig is Manuel inmiddels hersteld van zijn blessure en pakt hij volgend seizoen bij Dongen 2 de draad weer op.
Na afloop van de laatste thuiswedstrijd van Dongen 1 tegen Baronie, werd afscheid genomen van Mathieu Kops. Ook zo’n echte Dongen-man die sinds 1991 lid is van de vereniging. Mathieu heeft alle jeugdelftallen doorlopen en was sinds 2004 een vaste waarde in Dongen 1, en gedurende vier jaar aanvoerder. Ook Mathieu beleefde diverse kampioenschappen en de geweldige successen in 2010.  Nog even twijfelde hij om zijn carrière voort te zetten als de Topklasse bereikt zou worden, maar nu dit niet gelukt is, kiest hij voor zijn maatschappelijke carrière en vooral voor zijn pasgeboren zoontje.
Nog één keer staan ze op het veld met het kampioensteam van 2010 bestaande uit de spelers van toen:  Timen Beyes, Dennis Amkreutz, Sonny Moerenhout, Koen Bakker, Sander de Bont, Fatih Kamaci, Larry van Ommen, Osman Erbas, Mounier Mamaar, Thomas Mertens, Lars Jansens, Matthieu Kops. Ook de technische staf van destijds is voor de gelegenheid herenigd: trainer Roland Schuermans, leider Frank Voskuil en verzorger Wim Ijpelaar.
Ze nemen het op tegen het huidige Dongen 1, aangevuld met vrienden en oud voetbalcollega’s zoals Danilo Verus, Jack Koumans, Devie de Ronde, Mathieu Luppens, Alkan Uzun, Niels Klijn, Jason Keijzer, Koen Gerrits, Falko Fokkema, Tim Kooremans, Edwin Nooijen en Thomas van de Rijken. Trainer is Mart van Bree, assistent Ron Timmers en leider Ahmet Turkucu.
Het belooft een prachtig wedstrijd en een waardig afscheid voor Manuel en Mathieu te worden. Maar ook de laatste wedstrijd van Stijn Biemans en Lars Jansens in het vertrouwde geel/blauwe tenue. Stijn, een vertrouwd Dongen gezicht, die af en toe een uitstapje elders maakte, en Lars die bij Dongen de gehele jeugd heeft doorlopen, jarenlang jeugdtrainer en vaste waarde in de selectie was vertrekken beiden naar vv Oosterhout. Nog één keer het sterrenteam van seizoen 2009/2010 in aktie zien? Een waanzinnige reünie van oude én nieuwe vedetten van VV Dongen? Zorg dat u er bent! Zondag 22 juni, aanvang 14.00 uur, sportpark De Biezen. Entree gratis.