Phill Pols drievoudig Brabants kampioen

Foto:

Op zaterdag 14 juni werden de Brabantse Kampioenschappen individuele onderdelen gehouden in Vught. Het schema zat allemaal kort op elkaar en de meeste atleten moesten 2 onderdelen tegelijk doen, maar omdat onderdelen soms uitliepen moesten zij soms 3 onderdelen gelijktijdig doen. Voor Phill Pols bleek dat geen belemmering. Hij werd Brabants kampioen op de onderdelen kogelstoten, horden en discus.

PHILL POLS startte gelijktijdig met kogelstoten en hoogspringen. Hij zette netjes eerst zijn aanloop uit en zou pas starten als iedereen al even bezig was, omdat hij op 1.40 m pas begint. Het kogelstoten liep goed, al in zijn eerste worp een afstand van 11.65 m. Alle drie de worpen gingen over de 11.50 m. Hij mocht hiermee als beste de finale in. Het werd wat spannend omdat het hoogspringen vorderde. Toch lukt het om alle worpen af te maken en met een afstand van 11.90 m eindigde hij als beste, met 1.89 cm voorsprong. Dat leverde de gouden medaille op en de titel Brabants Kampioen op dit onderdeel.  Snel schoenen wisselen en er werd al op hem gewacht voor het hoogspringen op 1.40m. Deze hoogte  ging prima. Vanwege last van zijn hielen en kuiten, verliep het springen wat minder en eindigde Phill al op 1.50m. De 1.55 m mocht niet meer lukken. Dat gold ook voor 3 andere atleten, maar op basis van het aantal foutsprongen, kwam hij niet op het podium.
Na de prijsuitreiking werd gelijk gestart met discuswerpen. Zijn eerste worp ging slecht, maar de tweede al een stuk beter met meer dan 27 m. Stond daarmee 2e en wist al dat hij naar de finale mocht. Snel schoenen wisselen voor de start van de 80 m Horden, waar hij al verwacht werd. Na een fout door de starter , moest er opnieuw gestart worden. Phill liep ver voor in zijn serie en finishte in een tijd van 13.06 sec . Daarmee was hij verzekerd van een plek in de finale. Terug bij discus was zijn 3e poging helaas al voorbij, maar in de finale had hij nog kansen. Nu kon hij zich concentreren op het  discuswerpen alleen. In zijn laatste worp bleef de discus vliegen en ging de nr 1 voorbij met 29.82m Geen PR voor Phill, maar wel een 2e Brabantse titel en een 2e gouden medaille. Ruben en Phill stonden naast elkaar in de finale, maar ook hier liep Phill ver voor zijn tegenstanders, wat hem zijn 3e gouden medaille opleverde. Zo werd hij Drievoudig Brabants Kampioen.
RUBEN BOGERS startte als eerste onderdeel bij het verspringen. In zijn een van de eerste pogingen sprong hij al naar 4.12 m, wat zeker een positie in de finale op zou leveren. Met de wetenschap dat hij verder zou kunnen komen, was hij al blij met dit resultaat. In de tussentijd moest hij de 80 m Horden lopen. Hij was ingedeeld in de serie bij Phill. Hier finishte Ruben als tweede met een tijd van 14.29 sec, en was verzekerd van zijn plek in de finale.  In de volgende serie liep er niemand sneller, wat voor Ruben mogelijkheden bood voor een podiumplek. Terug naar het verspringen. Jammer genoeg lukte het niet om een verder afstand te springen en hiermee  kwam hij op een nette 6e plaats uit op dit kampioenschap van Brabant. Het was daarna nog even geduld hebben op de finales horden. Maar hij zou er echt voor gaan. Aan de start direct naast zijn clubgenoot met de 2e tijd overall. Hij liep echt goed, maar met zijn clubgenoot voor hem en 2 andere atleten die  in de versnelling schoten, eindigden Ruben als 4e. Zijn tijd was precies even goed, als in de eerste ronde. Dat was een flinke teleurstelling. Toch een heel goed resultaat voor Ruben, die het afgelopen seizoen nog niet zo’n mooie tijd gelopen had. Weer helemaal terug in de race op de 80 m Horden en 4e van Brabant. 
ENOLA REDERING was gekomen voor het hoogspringen, verspringen, sprint en discuswerpen. Bij het eerste onderdeel, was niet haar beste onderdeel was, wierp ze een mooie PR met  12.96 m, een verbetering van 14 cm. Ook Enola mocht tussen het discuswerpen in haar 60 m sprint lopen. Toch lastig al die onderdelen die door elkaar liepen, maar ook Enola liet zich niet uit het veld slaan. Met een tijd van 10.01 sec, liep ze net iets boven haar oude PR. Ze was er niet helemaal tevreden mee.
Het hoogspringen haar beste onderdeel ging weer gelijk lopen met verspringen. Dat leverde de juiste adrenaline op. Na haar stabiele hoogte van 1.25m wilde ze hier graag de 1.30 m halen. Vers uit de verspringbak naar het hoogspringen. Dat gaf de boost om zelfs hoog over de 1.30 te springen. Een mooie PR en een 8e plaats hier voor deze 1e jaars D-juniore tussen de 2e jaars atleten. Dat belooft zeker iets voor volgend jaar.