Successen voor Atledo

Foto:

Glenn Pols is dit weekend Zuidnederlands kampioen geworden op het onderdeel discuswerpen. Hij ging met 4 medailles naar huis.  Goud op discus en Zilver op kogelstoten en Zilver op 110 m Horden en Brons op speerwerpen. Glenn mocht als eerste onderdeel kogelstoten. Hij raakte net niet bij zijn pas verworven clubrecord, maar met 12.67m een mooie zilveren prestatie. Daarna ging hij door naar het discuswerpen. In een zijn eerste worp scoorde Glenn al een mooie PR met meer dan 37m. 

Intussen werd het erg donker en vanwege een weeralarm werd de wedstrijd stilgelegd.  Iedereen moest naar binnen. Na een uurtje werd de wedstrijd weer gestart. Meestal is zo’n onderbreking niet zo best voor de prestaties, maar Glenn liet zich niet uit het veld slaan, wierp de 2e en 3e worp ook over de 37 m. In de finale ging zijn 4e worp zelf 38.16 m ver. Anderen bleven meters achter. Het leverde Glenn goud op. Glenn had voor 110m Horden opgegeven als fun-onderdeel. Tot zijn verbazing liep het zo lekker, dat hij zijn tijd met 1.13 sec verbeterde naar een PR van 16.24 sec. Het leverde ook zilver op.  Hiermee zijn 6e onderdeel in de ranglijst van de B-junioren. Tot slot dacht hij geen prijzen te winnen met speerwerpen. Zijn eerste worp ging al mooi over de 40m. Zijn tweede over de 43 m. Ook dit was goed voor een podiumplaats. Zijn vierde medaille was brons.
LEKAN DALENBERG scoorde 2 x zilver op hoog en verspringen, maar ook  Hinkstapspringen werd een topprestatie. Helaas met te weinig deelnemers geen officieel Kampioenschap. Lekan startte met hoogspringen. Kort geleden bereikte hij de 1.80 m, mede door specifieke training op dit onderdeel. Vandaag kon zijn dag niet meer stuk. Hij ging keurig over de 1.85 m heen. Daarna zelfs nog over de 1.90 m. Een verbetering van 10 cm. Drie deelnemers ging over de 1.90 m en het hing nu van het aantal foutsprongen af. Dat wees uit dat Lekan het zilver in ontvangst mocht nemen.  Intussen startte ook het verspringen. Hier sprong hij een afstand van 6.22 m. Exact de afstand van zijn PR behaald in Apeldoorn bij de Nationale indoor.  Ook hiermee mocht hij het zilver ophalen bij het podium. Als laatste onderdeel van de dag stond voor hem het hinkstapspringen op het programma. In zijn eerste sprong ging hij al verder dan zijn pas verworven PR van 13.07m. Hij verbeterde dat  met 30 cm en met deze nieuwe PR van 13.37 m komt hij hoog in de ranglijst.
atledo1162
3 maal Brons op de Brabants Kampioenschap Individuele onderdelen voor C-junioren.
JELLE DE ROON  nam deel aan de 800 m. Lopen is zijn favoriet onderdeel, naast speerwerpen.  In zijn race om het kampioenschap, had hij sterke deelnemers tegen.  Na de laatste bocht moest hij helaas zijn 2e positie afgeven , maar toch bereikte hij met met een tijd van 2.08.08 min, een flinke PR. Het was goed voor de Bronzen Medaille.
SAM VAN DE POL mocht een bronzen medaille om laten hangen voor het onderdeel kogelstoten. Zijn onderdelen het discuswerpen en kogelstoten leverden beiden een PR op. Sam startte met discuswerpen. In zijn eerste worp vloog de discus al netjes, maar de techniek was nog niet top. Daarna ging het snel beter. Met een afstand van 37.59 m een 4e plaats voor hem.  Na de flinke onweersbui met stortregen moesten de C-junioren kogelstoten. De modder spatte alle kanten op, maar dat mocht niet deren. Met net een cm verbetering een PR en goed voor e bronzen medaille.
SCOTT POLS mocht een plaats op het podium innemen en brons ontvangen voor discuswerpen. Net als vriend Sam nam hij deel bij het discuswerpen en kogelstoten.  Scott net weer terug na lang blessureleed  gooide tot ieders verbazing in zijn eerste worp erg netjes, met mooie techniek, al een flinke PR met meer dan  36 m. In zijn 2e worp liet hij verdere verbeteringen zien  en met 37.66 m. Goed voor Brons. In de modderpoel bij het kogelstoten kwam hij  opnieuw tot een PR met 11.03 m. Goed voor een 5e plaats.