Pinkster-Plugro-Pettoernooi

Tweede Pinksterdag werd op het complex van de Dongense Jeu de Boulesclub het traditionele Pinkster-Plugro-Pettoernooi gespeeld. De weersvoorspellingen waren aanvankelijk heel gunstig, dus iedereen had er volop zin in. Aangezien er in Dongen en omstreken nogal wat andere activiteiten gepland waren, was de opkomst in tegenstelling tot andere keren helaas wat minder. Het enthousiasme onder de aanwezigen was er echter niet minder om.

Bij een Pettoernooi worden steeds nieuwe koppels gevormd, waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Uiteindelijk geven de pluspunten de doorslag om de winnaar(s) te bepalen. De eerste twee wedstrijden werden onder het genot van een lekker zonnetje afgewerkt, maar bij de derde en laatste partij sloeg het weer ietwat om. De grijze wolken beloofden niet veel goeds en weldra kwamen de eerste lichtflitsen en donderslagen, hoewel het nog steeds droog bleef.
De wedstrijdcommissie onder leiding van Peter en Mari nam geen enkele risico en besloot na intern overleg de inmiddels gestarte wedstrijden te staken. Het was te gevaarlijk en onverantwoord om onder deze omstandigheden verder te spelen. Men besloot op basis van de reeds gespeelde wedstrijden een winnaar aan te wijzen. Dit bleek uiteindelijk Lies Krol te zijn, met twee gewonnen partijen en maar liefst 25 pluspunten! Proficiat Lies voor deze mooie prestatie.
Daarna kwam de verloting van een drietal Plugro-cadeaubonnen. Deze kwamen in handen van Cees Emmen, Wim van Leijsen en Corry Koreman. Ook feliciteren  wij dit drietal met deze mooi prijs.
Gelukkig klaarde de lucht op en konden de leden nog gezellig op het terras napraten  onder het genot van een koel drankje. Ook kon er nog even gespeeld worden, omdat de onweersdreiging voorbij was.