Dongense Darts Competitie

De 12-e ronde van de Zomer competitie en het was vorig week al aangekondigd. De topper in de Tweede Divisie tussen Het Karrewiel 13 en Young Falcon. Wordt het kampioenschap hier beslist of kan Het Vaartje juist profiteren? Young Falcon begon prima aan de wedstrijd, maar in de koppels was het toch de ervaring van Het Karrewiel dat zorgde dat de meeste punten naar Het Karrewiel gingen. Karrewiel 13 won zelfs de wedstrijd met 7-6. 

Het Vaartje ontving thuis HBHB, de nummer laatst. Na een 2-2 tussenstand scoorde Het Vaartje met de koppels het best en won met 8-5 de wedstrijd. Marco van Dongen van HBHB finishte 104. Van de wedstrijd No Skills just luck tegen De Bluffers is wederom geen uitslag bekend. No Score was deze ronde vrij. De 180 teller blijft staan op 9. Door de winst van Het Karrewiel 13 is het nog zeker koploper voor 2 weken. Young Falcon staat nu op plaats 2 en Het Vaartje blijft derde.
In de Eerste Divisie hebben we alleen van Pijlloos tegen Het Karrewiel 2 een uitslag binnen. Beide doen niet meer mee om de bovenste plaatsen. Pijlloos had de wedstrijd op zak, maar Het Karrewiel kwam sterk terug. 7-6 de winst voor Het Karrewiel. De bovenste plaatsen worden verdeeld door Vrolijke Bul en De Tobbers. Vrolijke Bull was deze ronde vrij en van De Tobbers tegen New Bundy’s is geen uitslag bekend. Evenmin van 4P tegen Nie te Pijle.   
The Dartons tegen De Valk was het top affiche van deze week in de Ere Divisie. Onder toeziend oog van het opgekomen publiek moest The Dartons flink scoren om nog een kans te maken op de titel. Voor De Valk was het zaak niet teveel punten in te leveren om eerste te blijven staan. The Dartons begon furieus aan de wedstrijd en pakte gelijk de eerste 3 punten. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en The Dartons won de wedstrijd uiteindelijk met 9-4. Toch een tik voor De Valk. Mark Goos van The Dartons scoorde een 180. Triple Trouble stond een bordje ernaast ook aandachtig te kijken. Zelf speelde het tegen Gijle Peile. Triple Trouble won de wedstrijd met 12-1. Louis van Meel van Gijle Peile scoorde een 180. BSEIDREN speelde tegen Game on. De eerste wedstrijd was een nipte overwinning voor Game on. Wederom was het Game on dat de wedstrijd won, maar nu was de score duidelijker. 9-4 de winst. Op Dreef 12 was deze ronde vrij. De 180 teller staat nu op 58. Triple Trouble heeft de kop weer overgenomen van De Valk. The Dartons is door de goede score weer terug op plaats 3.
Komende week zijn er geen competitie wedstrijden vanwege de wedstrijd Nederland – Spanje.