Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is inmiddels de finale gespeeld van het gerenommeerde driebanden toernooi. Het is wederom een zinderende finale geworden. Rini Netten (Dongen) verliest de achtste wedstrijd, maar hierdoor is de strijd weer helemaal open. Er zijn dan nog drie kanshebbers op de titel. Wily v.d. Wiel (Rijen) heeft in de negende partij de winst nodig om een barrage af te kunnen dwingen. Willy kwijt zich van zijn taak en wint van Arthur Snoeren (Dongen). Arthur heeft duidelijk zijn dag niet en verliest alle partijen en eindigt op de vijfde plaats. In de laatste partij moeten Toon Verbunt (Dongen) en Rini Netten tegen elkaar. De winnaar wordt de uitdager van Willy in de barrage. 

Bij een gelijkspel is Willy kampioen. Rini speelde de partij als eerste uit. Toon moet er in de na-beurt nog 4 maken en dat is veel. Toon maakt drie caramboles. Ook de vierde (een pique) was perfect raak. Hij lijkt er recht op te lopen, maar klost op het laatste moment. Door dit resultaat eindigt Toon op een derde plaats. Theo is vierde op basis van zijn percentage. In de barrage laat Rini er geen misverstand over bestaan wie de sterkste is. Hij wint met 8-4 in slechts negen beurten. Na het maken van de laatste caramboles steekt hij van vreugde zijn keu in de lucht. Willy speelt wel het hoogste moyenne met 0.902. De beste partij is voor Rini met 1.600 gemiddeld. Ook de hoogste serie met vijf komt op zijn naam. Hij speelt liefst 76% boven zijn gemiddelde. Willy doet het overigens met 50% boven zijn gemiddelde ook uitstekend. Het geeft overigens wel aan dat Rini de sterkste is en dus terecht de kampioen van 2014. De hoogste serie van het toernooi is voor Rini de Vaan (Vlijmen). Hij heeft  een geweldige serie van 9 gemaakt. Ook hij ontvangt hiervoor een prijs. Wedstrijdleider Frans Kemmeren bedankt de sponsors, de helpers en de deelnemers. Ton en Hanny Kemmeren van sportcafé ’t Vaartje worden in het bijzonder genoemd voor de voortreffelijke verzorging. Hij gaat vervolgens over tot de prijsuitreiking. Aan het eind wenst hij iedereen alvast een fijne vakantie. Na de vakantie wordt weer het grote tafel toernooi gespeeld. 
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein
Jos Brouwers te sterk voor ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje stond de derby tussen Jos Brouwers Schilderwerken Dongen en team ’t Vaartje op het programma. Team Brouwers won met 30-21. In de eerste partij maakte Jan Ligtenberg korte metten met Frans Kemmeren. Jan won in maar 43 beurten. Ook Jan Smeekens kreeg maar 43 beurten van Embert Broekhoven. Embert en Jan kwamen beide uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.720. Ook maakte ze allebei een mooie serie van vijf. Tot slot in het duel der kopmannen tussen Ad Faro en Piet Kamp was de winst voor Ad Faro. 
Aankondigingen
Biljartsport
Jos Brouwers Schilderwerken thuis
Op dinsdagavond  17 juni speelt team Jos Brouwers Schilderwerken thuis. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team d’n Ondeugd uit Oosterhout. Team Brouwers heeft de punten nodig om zich te handhaven in de kop van het klassement. Het team bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.