Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt op zaterdagmiddag 7 juni de finale gespeeld van het gerenommeerde driebanden toernooi. Voor deze finale plaatsten zich de Dongenaren Rini Netten, Toon Verbunt en Arthur Snoeren. Zij moeten het opnemen tegen Rijenaar Willy v.d. Wiel en Theo Laros uit Kaatsheuvel. 

Toon Verbunt werd eerste in zijn poule. Hij speelde liefst 87% (!) boven zijn gemiddelde. In zijn beste partij liet hij het gemiddelde va 2.250 noteren. Arthur Snoeren werd tweede. Ook hij speelde nog 32% boven zijn gemiddelde. Rini Netten plaatste zich als beste derde. Hij speelde 22% boven zijn gemiddelde. In de andere halve finale werd Theo Laros eerste. Theo speelde 41% boven zijn gemiddelde. Willy v.d. Wiel deed hier met 37% boven zijn gemiddelde niet veel voor onder. Het belooft derhalve een zeer spannende finale te worden. Rini de Vaan uit Vlijmen verrichtte een huzarenstukje. Hij pakte de hoogste serie. Hij maakte een geweldige serie van negen. Hij haalde de finale ondanks twee winstpartijen echter niet. Dongenaar Cees Sprangers speelde met 0.826 weliswaar het beste gemiddelde en won ook twee partijen. Dit was echter ook niet voldoende om de finale te bereiken. Ook Dongenaar Gerard Gabriëls werd uitgeschakeld. 
Finale verzet!
De finale is verzet naar zaterdagmiddag 7 juni. De wedstrijden  in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 13.30 uur. De toegang is gratis 
2e divisie driebanden-groot:
Team Bart Hultermans naar NK!
In sportcafé ’t Vaartje heeft team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen wederom een fantastische prestatie neergezet. Hultermans heeft zich opnieuw geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. In de eerst play off wedstrijd tegen team Snip in Heerhugowaard won team Hultermans al met 2-6. Thuis werd het 4-4. In de eerste sessie lange tijd een gelijk opgaande strijd voor kopman Jack Wijnen. In de slotfase sloeg Jack toe en pakte de winst. Op de andere tafel werd Daniël v.d. Geld op een flinke achterstand gezet. Hij knokte zich formidabel terug. Met nog twee caramboles te gaan zag hij het zijn opponent uitmaken. In de na-beurt mist hij echter jammerlijk. In de tweede sessie een ontketende Willie Damen. In slechts 38 beurten bereikte Willie de finish. Op de andere tafel ontspon zich een curieuze partij. Bart Hultermans scoorde er lustig op los en nam een grote voorsprong. Onder meer met series van vijf en acht. Hij zag zijn tegenstander echter steeds meer terug komen. In de slotfase werd hij gepasseerd. Dat hij verloor was echter alleen belangrijk voor de statistieken. Door deze formidabele prestatie gaat team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans opnieuw naar het NK op 28 juni in Nieuwengein. Naar alle waarschijnlijkheid wordt daar aangetreden tegen team BV Sprundel. Dit team heeft de eerste wedstrijd gewonnen met 6-2. Het moet echter nog op bezoek bij BV Steenwijk. Daarna is pas definitief duidelijk wie de tegenstander zal worden.
Biljartsport:
Wie durft?
Biljartsport is een mooie sport. Biljartvereniging ’t Vaartje is de grootste biljartvereniging van Dongen. De vereniging speelt in de spelsoorten libre, driebanden-klein en driebanden-groot. In deze spelsoorten worden ook ieder jaar clubkampioenschappen gehouden. Binnenkort moeten de teams weer worden doorgegeven bij de verschillende biljartbonden. Er zijn nog enkele teams niet helemaal compleet voor het seizoen 2014-2015. De vereniging is vooral op zoek naar biljartsporters die de uitdaging van het spelen van driebanden op de grote tafel aan durven. Hebt u interesse in het spelen van biljart al of niet in competitie verband en bent u op zoek naar een gezellige vereniging? Aarzel niet en meld je aan bij biljartvereniging ’t Vaartje. Je kunt zich melden bij sportcafé ’t Vaartje  telefoonnummer 0162-312275. Of bij de secretaris Toon Verbunt. Zijn telefoonnummer is 06-21604784 of per email: [email protected]   
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Verlies voor ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 24-30 van team de Eekhoorn. In de eerste partij kon Piet Kamp geen vuist maken. Hij verloor kansloos. Daarna speelde Jan Smeekens. Jan speelde een gedegen partij en pakte de winst. Hij maakte ook nog een mooie serie van vijf. In de laatste partij werd Frans Kemmeren op een flinke achterstand gezet. Met enkele kleine series knokte hij zich in de tweede helft terug in de partij. Aan de meet kwam hij echter nog drie caramboles te kort. 
Verlies Jos Brouwers Schilderwerken
In Tilburg verloor team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen met 25-23 van team de Hoef. Reserve Leo Loonen zorgde voor de enige winstpartij. Leo speelde goed en liet het gemiddelde van 0.674 voor zich noteren. Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zeven. Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven moesten beiden een nederlaag incasseren. Ze kregen ook maar 42 en 43 beurten. 
Aankondigingen

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
’t Vaartje -thuis
In sportcafé ’t Vaartje wordt op 10 juni de wedstrijd gespeeld tussen team sportcafé ’t Vaartje en de Eekhoorn uit Oosterhout. Het is een wedstrijd in het kader van de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant. Team ’t Vaartje bestaat uit Piet Kamp, Jan Smeekens en Frans Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.