Voorbeschouwing VV Dongen – MSC 

Door: Frank van Heteren. Veel heb ik er niet over gelezen, maar een 5-1 nederlaag doet sowieso iedereen met een Dongen hart pijn. Mij ook. want ik gun onze jongens altijd zoveel meer. De pijn van het verlies dragen we daarom ook samen.Het mooie van het leven is dat je herkansingen krijgt en wij, VV Dongen krijgen die al heel snel. 

Zondag om 14.30 uur staat de return tegen het sympathieke MSC Meppel op het programma. Als onze jongens de uitwedstrijd voor zichzelf terughalen weten ze waarschijnlijk diep in hun hart dat ze zichzelf tekort hebben gedaan. Waar ze het hebben laten liggen is aan de jongens zelf te bepalen. Wij als fervente supporters kunnen maar een ding doen namelijk: Vertrouwen geven en er voor ze zijn!!!
Ooit heb ik geschreven dat voetbal eerlijk en oneerlijk tegelijk is. Dat was donderdag ook, want als je ziet wat we hebben laten liggen kan je alleen maar de hand in de eigen boezem steken en zeggen.: “ Oké , dit was niet zoals we normaal ons ding doen. We zullen nog een keer laten zien waartoe we in staat zijn !!” 
Ik weet 100 %  zeker dat de jongens uit zijn op eerherstel en dat is  meer dan gezond maar ik wil, voordat het pleit is beslecht, iedereen in de herinnering terugvoeren naar de werkelijk fantastische prestaties die de jongens van Ron Timmers al het hele seizoen hebben geleverd.
VV Dongen, DE club van het dorp dat zichzelf door o.a. de waanzinnige prestaties van deze selectie op de  Nederlandse voetbalkaart zet. Laten we niet vergeten dat we nog maar 6 jaar geleden in de 2e klasse van de KNVB voetbalden. Het is nog maar zo kort gelden en toch lijkt het alsof we het allemaal als normaal ervaren. Niets is minder waar !! We mogen trots zijn op onze jongens en op onze club.
In Meppel hebben we een tegenstander gezien, die niet schroomt om ons het vuur aan de schenen te leggen  en ons heeft laten  zien wat mannelijk voetbal inhoudt. 
Klasse van MSC, want spelen vanuit een collectief kan namelijk meer dan effectief zijn. Dat is een kwaliteit en daar zal je jezelf tegen moeten wapenen. Ik heb een team gezien dat voor elkaar door het vuur gaat en waar geen onvertogen woord naar elkaar is gevallen. Dat het er voetballend ‘anders’ uitziet dan dat we in Zuid Nederland gewend zijn betekent niet dat de overwinning van MSC meer dan verdiend is. 
Toch zijn de Kenners ervan overtuigd dat onze jongens misschien wel een beetje makkelijk het kaas van hun brood hebben laten eten. Zeker in de eerste helft was dat het geval. Na de rust zagen we een fanatieker VV Dongen, echter de inspanning werd niet beloond met een doelpunt. Dat is het oneerlijke aan voetbal, want de voetbalwetten bepalen nu eenmaal: Als jij niet scoort dan doet de ander het wel. 
De twee mokerslagen ( 4-1 en 5-1) waren op dat moment van de wedstrijd uiterst onverdiend en maakten het uitzicht op de Finale tot een schier onmogelijk opgave. Een man uit Meppel riep me toe : “ Nu ie het gat wel te groot hè ?”  In mijn beleefdheid bevestigde ik zijn opmerking, maar diep in mijn hart voelde ik ook een soort van brandend chauvinisme dat zei: “ Echt niet !! Kom eerst maar naar Dongen gereden en dan zullen we het nog wel eens zien !!” 
Ik geloof in onze jongens en met mij nog vele honderden andere Dongenaren. Wat hebben we te verliezen ?? Helemaal niets, want dit seizoen is al geweldig en OMG wat hebben we genoten van de acties van Timen, Floris, Mathieu, Revy, Paul, Daan, Fatih, Jaap, Remon, Sander, Robert, Emiel, Safi, Mitchel, Stijn, Gijs ( hem was ik een paar weken geleden vergeten, nogmaals excuus Gijs), Mounir, Tom, Djordi, Martje jr en Rick.
Ik weet, namen noemen is gevaarlijk, want achter deze namen staan nog zoveel andere namen die fantastisch kunnen voetballen. VV Dongen 2 en VV Dongen 3 zijn onderdeel van het geheel. 
Zonder hen is het onmogelijk om de competitie binnen de selectie levend te houden. Dat is wat VV Dongen groot maakt,  dat is wie we zijn !! Een club waar iedereen welkom is en waar we voor elkaar klaar staan ! Zondag zijn we er voor onze mannen. Wonderen bestaan niet ?? Bij mij bestaan ze wel en als er aanstaande zondag weer honderden supporters langs de kant staan is het voor mij en voor de jongens al een geslaagde dag en dat is al een wonder op zich !!
COME ON DONGEN !! COME ON DONGEN !!! 
Frank van Heteren