Dongense Darts Competitie

Ronde 10 van de Zomer competitie. Terwijl de intocht van de avond 4-daagse nog in volle gang was moest HBHB het opnemen tegen Young Falcon. Blijft Young Falcon aan kop in de Tweede Divisie? Na 4-4 tussenstand lukt het Young Falcon toch om een gaatje te slaan en de wedstrijd met 8-5 te winnen. Het Karrewiel 13 speelde de inhaalwedstrijd tegen No Score. En ook voor een 2-e maal wist Het Karrewiel te winnen. 9-4 de winst en het Karrewiel heeft deze competitie nog niet verloren!

Het Vaartje speelde als de nummer 3 tegen de nummer 2 De Bluffers. Het Vaartje heeft goede zaken gedaan door dit duel met 8-5 te winnen. Wout Rochat spelend bij Het Vaartje finishte 124. Van de wedstrijd No Skill just luck tegen Het Karrewiel 13 is geen uitslag bekend. De 180 teller blijft staan op 8. De stand blijft onveranderd. Young Falcon, De Bluffers en Het Vaartje. Maar let ook op Het Karrewiel dat daar weer net achter staat.
Wederom was er een trainingskamp voor De Tobbers nodig om ze scherp te krijgen in de Eerste Divisie. Thuis tegen Het Karrewiel 2 stonden de neuzen zoals dat heet weer allemaal dezelfde kant op. En Het Karrewiel 2 onderging de afstraffing gelaten. 11-2 de winst voor De Tobbers met 2x een 180 voor Antoine Zanoni. Aan Pijlloos de taak om Vrolijke Bull af te stoppen. Moet lukken met zoveel toppers op papier, maar Vrolijke Bull nam ook deze horde op weg naar het kampioenschap. 10-3 de winst voor Vrolijke Bull. Robert van Dieren van Pijlloos scoorde 1 maal 180. En ja hoor daar is ie! De eerste winst voor New Bundy’s. Het was nog wel spannend, want de wedstrijd ging helemaal gelijk op tot 6-6. De 1001 teamronde was dus voor New Bundy’s en het feest kon beginnen. 4P was deze ronde vrij. De 180 teller staat op 11. Vrolijke Bull blijft uiteraard aan de leiding. De Tobbers staan ineens op plaats 2 en Nie te Pijle is de nummer 3.
Aan The Dartons de taak om te herstellen van het klappie van vorige week willen ze nog een rol spelen om de titel van de Ere Divisie. Thuis tegen Op Dreef 12 was het lang in evenwicht totdat de koppels tac/tic er aan kwamen. The Dartons scoorde hierin beter en won met 8-5 de wedstrijd. Voor Op Dreef scoorde Johan Smulders 3 maal een 180. Voor The Dartons was het Niels Schoormans die een 180 scoorde. Het ontliep elkaar niet veel in de wedstrijd BSEIDREN tegen Triple Trouble. Triple Trouble bleef voor een 6-e maal ongeslagen en won met 7-6. Dennis van Strien van BSEIDREN gooide 1maal 180 en een 112 finish. De Valk 1 speelde tegen Game on en De Valk keek snel tegen een 3-1 achterstand aan. Die voorsprong kon Game on behouden en won met 8-5 de wedstrijd. Voor de Valk gooide Bas van de Borst 111 uit en Rob Emmerik (game on) finishte 104. Michael Zijlmans van Game on gooide een 180. Gijle Peile was deze ronde vrij. De 180 teller is naar 51 gegaan. Triple Trouble aan kop, maar De Valk en The Dartons volgen er kort op.