Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Toon van Kuyk (zie foto) is inmiddels al weer 25 jaar lid van biljartvereniging t Vaartje. Hij werd hiervoor door voorzitter Wilma Kemmeren, voorafgaande aan een competitie wedstrijd, in het zonnetje gezet. Vanaf het moment dat Toon in Dongen-Vaart kwam wonen meldde hij zich aan voor de biljartvereniging. Toon is een lid wat er vrijwel altijd is. Alleen de laatste jaren wordt hij soms beperkt door medische mankementen. Jaren heeft Toon het teamleiderschap op zich genomen. De laatste jaren zakte het gemiddelde, maar Toon blijft hier toch vrolijk onder. Zijn humor wordt door vele leden geprezen. De voorzitter hoopt dat de vereniging nog lang van de inzet van Toon gebruik kan blijven maken. Ook Toon ontving een blijvende herinnering.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Faro en Broekhoven excelleren voor Jos Brouwers 
In sportcafé ’t Vaartje won team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen van team De Eekhoorn. Het werd 29-21. De enige verliespartij kwam op naam van Jan Ligtenberg. Hij kreeg ook maar 39 beurten. Jan kwam echter maar twee caramboles te kort, zodat hij toch veel punten bij elkaar speelde. Kopman Ad Faro pakte bekwaam de winst. Hij was al na 35 beurten bij de finish. Hij liet het geweldige gemiddelde van 0.942 voor zich noteren. Bovendien maakte hij een mooie serie van zes. Toch was hij hiermee niet de beste speler. Embert Broekhoven bracht zijn moyenne tot boven de één. Hij liet 1.192 voor zich noteren. Hij had maar 26 beurten nodig om de finish te bereiken. Embert maakte een prima serie van vijf. Door dit resultaat is team Jos Brouwers Schilderwerken gestegen naar de tweede plaats. 
Opnieuw verlies voor ‘t Vaartje
In Tilburg verloor team ’t Vaartje met 30-20 van team De Hoef. Geen enkele speler wist zijn partij te winnen. Jan Smeekens kreeg maar 39 beurten. Reserve Leo Loonen kreeg er maar 43. Piet Kamp hield zijn verdediging prima gesloten. Hij kon echter zelf echter onvoldoende score om tot winst te komen. Zowel Piet als Jan maakten een mooie serie van zes. Door dit resultaat bivakkeert team ’t Vaartje in de onderste regionen van de rangschikking.  
Aankondigingen

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Vrijdag 30 mei ½-finale 
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt op vrijdagavond een halve finale gespeeld in het kader van het gerenommeerde driebandentoernooi. Dan wordt bepaald wat de samenstelling van de finale zal zijn. Deze finale wordt gespeeld op 6 juni. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur. De toegang is gratis 
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Derby Jos Brouwers – ’t Vaartje 
In sportcafé ’t Vaartje wordt op 3 juni de derby gespeeld tussen team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen en team sportcafé ’t Vaartje. Het is een wedstrijd in het kader van de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant. Team Jos Brouwers bestaat uit Jan Ligtenberg, Embert Broekhoven en Ad Faro. Team ’t Vaartje bestaat uit Piet Kamp, Jan Smeekens en Frans Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.