Prijzen op pittig Karate-Do toernooi in Eindhoven

Foto:

Zondag 18 mei j.l. waren we met een kleine groep Karateka’s uitgenodigd op het 25e Elhatri Minitoernooi.Voor het onderdeel KATA waren 2 deelnemers ingeschreven,Luc Heijkant en Tiana Kivits.Luc verloor zijn 1e en 2e partij met 2-3 maar stond in een poule van 3 en werd dus 3e,Tiana stond ook pittig ingedeeld en wist helaas ook niet 1 partij te winnen met 0-5,0-5 en 1-4 eindigde ze op de 4e plaats.

TEAMKATA:met een nieuw samengesteld team zonder ook maar 1 trainings minuut werd er be…gonnen in een behoorlijke poule van 6 teams. Na de 1e ronde had Team “NEW TIGERS”(Tiana Kivits,Davut Baysan en Luc Heijkant) een score van 19.6 wat in de tussenstand goed was voor de 3e plaats,en in ronde 2 scoorde ze 22.5 wat betekende dat ze in het eindklassement op een 3e plaats waren geëindigd en brons mee naar huis mochten nemen.
KUMITE in het middag programma werd begonnen door Hayley Kieboom (in een poule van 12 meisjes)met een 2-3 verlies partij, maar ze wist zich hoed te herpakken en won de volgende ronde met 1-0 ook de 3e ronde werd gewonnen dit keer met 4-2,helaas werd ze de ronde daarop uitgeschakeld met 2-5 en mocht niet strijden om de 3e plaats.
Luc  Heijkant (poule van 6) was de volgende van Gils deelnemer die in actie kwam,Luc begon goed met een 3-0 winst partij maar verloor helaas de daarop volgende partij met 0-2 ook in de herkansing ging Luc onderuit 0-5 en hierbij was het toernooi voor Luc voorbij. Davut Baysan (poule van 9) begon jammer genoeg ook met een verlies 0-5 maar wist gelukkig de volgende partij naar zich toe te trekken met 8-0,en ook zijn 3e wedstrijd werd gewonnen met 3-1 in de 4e wedstrijd werd hem de tegenstand te groot en een verlies met 0-6 was het gevolg en had hij helaas ook geen kans meer op een medaille. 
Tiana Kivits was de laatste Van Gils deelnemer deze dag in een poule van 8 dames kwam ze de 1e wedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijk spel,maar werd na scheidsrechters beslissing wel tot winnaar uitgeroepen, in de 2e partij trof ze een geducht tegenstandster die ze aanvankelijk de baas leek maar in de laatste 5 seconden toch verloor met 2-4,in de herkansing wist ze zich wel te herpakken met een 4-0 winst en in de strijd om de 3e plaats was ze op jacht naar die medaille die daar bij hoorde en won dan ook met 5-0 en kreeg een plaats op het erepodium.
Uitslagen:Luc Heijkant 3e plaats KATA
Team New Tigers 3e plaats TEAMKATA
Tiana Kivits 3e plaats KUMITE