Midweek Bondstoernooi jeu de Boulesclub Dongen

Foto:

Woensdag 14 mei werd het 2e Bondstoernooi van dit jaar gehouden. Aan deze wedstrijd konden alleen boulers meedoen die een licentie hebben. Er namen  27 paren aan deel. De meeste deelnemers waren afkomstig van een regionale bouleclub, zoals VOP uit Udenhout, Altena uit Sleewijk en Va-Tout uit Breda, maar onze zuiderburen waren ook weer vertegenwoordigd door boulesvereniging “Lommels Bouleke”. Daarnaast waren er uiteraard ook veel leden van onze eigen vereniging aanwezig.

Voor aanvang van de wedstrijden werden de banen door de buitenploeg nog even speelklaar gemaakt, omdat de plensbuien van de dagen ervoor het geheel enigszins ontregeld hadden. Gelukkig was het weer op deze speeldag wel goed en het zag er niet uit dat dit alsnog zou gaan veranderen. Rond half 11 werd er in twee poules begonnen aan een reeks van 5 voorgelote wedstrijden. Aangezien er geen tijdslimiet aan gekoppeld was, kon het gebeuren dat de ene wedstrijd binnen 20 minuten was afgelopen en een andere wedstrijd maar liefst anderhalf uur in beslag nam!
Gaandeweg kwamen er steeds meer wolken overdrijven en moesten de wedstrijden onderbroken worden vanwege hevige regen- en onweersbuien. Gelukkig hoefde de jury dit toernooi door weersomstandigheden niet voortijdig af te breken en konden de wedstrijden na wat oponthoud alsnog afgewerkt worden. De zon brak zowaar weer opnieuw door en het terras stroomde weer vol.
Ook voor “een natje en een droogje” was gezorgd, welke aan de bar afgehaald kon worden. Onze complimenten hiervoor aan de barcommissie en in het bijzonder aan Anita, Leo en Jeanne, die als triplet op deze dag achter de bar stonden. Er werd door de deelnemers fanatiek gespeeld en iedereen speelde uiteraard om te winnen. Soms waren de verschillen tussen de geworpen boules en het cochonette nauwelijks met het blote oog te zien en moest de scheidsrechter, in de persoon van Wim de Jong, uitkomst bieden.  Al werd het geen volledige dagtaak voor hem, we hadden hem niet kunnen missen.  Natuurlijk was onze EHBO-er Toine Romme ook aanwezig en waren we ook nu weer blij dat hij niet in actie hoefde te komen. 
Het toernooi liep helaas wat uit en begon de prijsuitreiking pas rond 6 uur. Er waren twee winnende koppels: Dame en van Ree van VOP (Voor Ons Plezier) uit Udenhout en Piet en Lina Ligtenberg van onze eigen club. Proficiat allemaal!